Skip to main content

Nieuw: 2020 Indian Motorcycle FTR Carbon

Indian Motorcycle, de eerste motorfabrikant uit de Amerikaanse geschiedenis, introduceert vandaag de 2020 FTR Carbon, een hoogwaardige toevoeging aan de FTR-reeks. Dit innovatieve model is nog aantrekkelijker dankzij een prachtige carrosserie van carbon en een laag gemonteerde zwarte Akrapovič-uitlaat. Het model ontleent zijn inspiratie aan de Indian FTR750, die de toon zet op het gebied van flat track racing met drie Grand National-kampioenschappen op een rij. Daarmee is duidelijk dat racen in het DNA van de FTR Carbon zit. 

“Voor kieskeurige rijders is de FTR Carbon een heus collectors item met een bijzonder hoogwaardige afwerking. Dit model legt het de lat nog hoger voor Amerikaanse motorfietsen”, zegt Mike Dougherty, de bestuursvoorzitter van Indian Motorcycle. “De FTR Carbon staat garant voor een optimale rijervaring, en de carbon accenten zetten de unieke FTR-styling kracht bij. Overal waar je maar rijdt zal de FTR Carbon bewonderende blikken trekken.”

De 2020 FTR Carbon biedt diverse hoogwaardige functies en rijtechnologieën, waaronder:

• een spatbord van carbon
• een koplampgondel van carbon
• een tankdop en luchtfilterdeksel van carbon
• een passagierszadelkap van carbon
• een laag gemonteerde zwarte Akrapovič-uitlaat
• een middenconsoleplaat met de opdruk ‘FTR Carbon’

De FTR Carbon biedt een rijkdom aan functies, waaronder cruise control, Brembo-remmen met dubbele schijven en een antiblokkersysteem (ABS), tractiecontrole en volledige ledverlichting voor optimaal zicht. Het dashboard is voorzien van een 4,3 inch led-touchscreen met een USB-snellaadpoort. Rijders kunnen hun mobiele apparaat opladen en bedienen via Bluetooth.

De FTR Carbon biedt een perfecte balans van comfort, grip en wendbaarheid. Het model combineert een lange veerweg (150 mm), een volledig aanpasbare ophanging en een vorstelijke, rechte rijpositie. Dit maakt het mogelijk om nauwkeurig en voorspelbaar bochten te nemen en binnen drukke steden te manoeuvreren.

De soepele, vloeistofgekoelde 1203cc V-twin-motor met een vermogen van 93 kW en een koppel van 120 Nm heeft een indrukwekkend platte koppelkromme en trekt razendsnel op. De geleidelijke, voorspelbare vermogensafgifte en het sterke koppel in het lage toerentalbereik zorgen voor een spectaculaire rijervaring, of het nu gaat om forensen, door drukke steden zigzaggen of avontuur in de buitenlucht.

Voor meer vertrouwen en grip kunnen de gevoelige stabiliteitscontrole voor hellingen, het antiblokkeersysteem (ABS), de tractiecontrole en wielspinonderdrukking worden aangepast op basis van drie rijmodi (Sport, Standaard en Regen). Deze bieden een unieke gasrespons en verschillende interventieniveaus voor tractiecontrole.

De 2020 FTR Carbon is compatibel met de ruim 40 accessoires die speciaal voor het FTR-platform zijn ontwikkeld. Rijders kunnen hun FTR daarmee aanpassen met een bijna eindeloze combinatie van stijlvolle en praktische opties.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws