Skip to main content

Nieuw: 2020 Husqvarna motorcross line-up

Husqvarna Motorcycles presenteert de 2020-motocrosslijn – negen topklasse minicrossers en full-size machines die zijn voorzien van zorgvuldig doordachte ontwikkelingen gericht op het verder verbeteren van de hoogwaardige motocrosslijn van deze trendsettende Europese fabrikant.

Voortbouwend op de revolutionaire 2019-motocrossmodellen hebben de Husqvarna-ingenieurs de stuureigenschappen, het uiterlijk en de algehele prestaties van de FC- en TC-modellen verder verfijnd. Met diverse functionele verbeteringen biedt de hele motocrosslijn nu wederom state-of-the-art techniek en eersteklas componenten.

Om de motoren nog weer wendbaarder, krachtiger en ergonomischer te maken, heeft de 2020-lijn upgrades voor de viertakten FC 250, FC 350 en FC 450 en voor de tweetakten TC 125 en TC 250, plus de TC 50. De hele motocrosslijn heeft daarnaast opvallende nieuwe kleurstellingen die een hedendaags eerbetoon vormen aan de rijke race-historie van het merk.

De lijst van technische kenmerken voor 2020 omvat onder andere een nieuw verwisselbaar luchtfilterdeksel voor een geoptimaliseerde luchtstroom op alle FC-modellen. Alle modellen hebben ook nieuw kunststof plaatwerk voor geoptimaliseerde ergonomie, plus chroommolybdeen-stalen frames met nauwkeurig ingebouwde flex en het innoverende tweedelige composiet-subframe van Husqvarna Motorcycles.

WP XACT-vering zorgt voor precieze en goed reagerende stuureigenschappen in alle omstandigheden, dankzij progressieve afstellingen en de AER-voorvorktechniek met luchtveer. High-end componenten garanderen dat alle modellen qua prestaties aan de top van hun klasse staan, met CNC-gefreesde kroonplaten op alle fullsize-modellen, een hydraulische koppelingsbediening van Magura, ProTaper-stuur en Brembo-remklauwen en hoogwaardige remschijven als standaarduitrusting. Alle viertaktmodellen zijn uitgerust met een elektrische startmotor, plus traction control en launch control.

Link: technisch dossier – alles over de 2020 Husqvarna FC450, FC350, FC250, TC250 en TC125 

Technische hoogtepunten voor 2020:
– Extra verwisselbaar luchtfilterdeksel op de FC-modellen voor geoptimaliseerde luchtstroom
– Opvallende nieuwe kleurstellingen als een hedendaags eerbetoon aan de race-historie van Husqvarna
– Vooruitstrevend plaatwerk voor optimale ergonomie
– Chroommolybdeen-stalen frame met nauwkeurig ingebouwde flex-karakteristiek
– Innovatief tweedelig composiet subframe
– Progressieve afstelling op de WP XACT-voorvork met AER-luchtveertechniek
– WP XACT-achterschokdemper met progressieve afstelling
– CNC-gefreesde kroonplaten op de fullsize-modellen
– Hydraulische koppelingsbediening van Magura voor perfecte werking in alle omstandigheden
– Brembo-remklauwen & hoogwaardige remschijven die superieure remkracht combineren met geweldige doseerbaarheid
– Traction & launch control met geavanceerde afstelling (op de viertakten)
– Elektrische startmotor voor gemakkelijk starten wanneer elke seconde telt
– Lichtgewicht lithium-ion-accu van 2,0 Ah
– ProTaper-stuur
– Progressief gashendelmechanisme & gemakkelijk te monteren ODI-handvatten
– Met laser gegraveerde D.I.D.-wielen
– Versnellingsbakken gemaakt door Pankl

De minicycle-lijn van Husqvarna Motorcycles heeft hetzelfde kwaliteitsniveau en veel van dezelfde techniek als de fullsize-motocrossmodellen. Zo hebben aanstormende jonge talenten van alle rijvaardigheidsniveaus keus uit een complete lijn topkwaliteit-machines. Alle minicrossers hebben opvallende nieuwe kleurstellingen en voor 2020 hebben de ingenieurs van Husqvarna Motorcycles hun aandacht ook gericht op de TC 50, die een nieuwe lichtgewicht gegoten aluminium swingarm heeft. 

Link: Alles over de 2020 Husqvarna TC50, TC65 en TC85 minicrossers 

De motocrosslijn voor 2020 gaat vergezeld van de Husqvarna Motorcycles Functional Clothing Offroad Collection en Accessories. De Offroad Clothing Collection zorgt ervoor dat rijders van alle niveaus en leeftijden volledig zijn voorbereid op hun ritten. Het is een complete lijn van beschermende kleding die rekening houdt met de unieke uitdagingen van offroad-rijden. Alle producten bieden comfort, duurzaamheid en stijl en hebben veel innovatieve technische kenmerken.

Husqvarna Motorcycles-Accessories geven motocross-rijders de mogelijkheid om alle TC- en FC-modellen naar persoonlijke wensen aan te passen, te beschermen en de prestaties ervan verder te verhogen. Naast een uitgebreide lijn van motorblok-upgrades voor zowel de tweetakt- als viertakt-motoren kun je in de Accessories-lijn ook kleurstickers, wielen, vering, remmen en nog veel meer vinden.

De nieuwe 2020-modellen van de motocross-lijn zijn wereldwijd leverbaar bij alle erkende Husqvarna Motorcycles-dealers.

 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws