Skip to main content

Nieuw: 2020 Arch Motorcycle KRGT-1

Arch Motorcycles

Arch Motorcycle uit Los Angeles introduceert de KRGT-1, een evolutie van de handgemaakte productiemotorfiets die de lat hoger legde in het Performance Cruiser-segment. De nieuwe KRGT-1, die de Arch-filosofie van eenvoudig, elegant ontwerp en prestaties voortzet, biedt meer dan 20 grote vernieuwingen en meer dan 150 nieuw ontworpen en vervaardigde componenten. De nieuwe Arch KRGT-1 beschikt over een opnieuw ontworpen uiterlijk, een verbeterd rijwielgedeelte, ergonomische verbeteringen, betere remcomponenten en moderne veiligheidsvoorzieningen.

“De KRGT-1 is oorspronkelijk ontworpen om het potentieel te realiseren en de grenzen te verleggen van wat een Amerikaanse V-twin motorfiets kan bieden,” zegt Arch Motorcycle mede-oprichter Gard Hollinger. “Onze nieuwe KRGT-1 blijft trouw aan dat oorspronkelijke doel, terwijl het ontwerp en de prestatie-elementen van de motorfiets verder worden ontwikkeld en verfijnd om de algehele rijervaring te verbeteren.”

De Arch KRGT-1 van de nieuwste generatie wordt aangedreven door het kenmerkende EPA/CARB-gecertificeerde 124ci S & S / Arch-motorblok met een -in eigen huis ontworpen- neerwaarts inductiesysteem en een eigen K&N Engineering-luchtfilter. De uitlaatgassen gaan door roestvrijstalen Arch 2-in-1 uitlaatbochten en een carbon Yoshimura uitlaatdemper. De aandrijflijn levert een indrukwekkend koppel onderuit vanaf de eerste draai aan het gashendel.

Check alle 136 foto’s in hoge resolutie in de MEGA-fotogallery op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/pg/nieuwsmotor.nl/photos/?tab=album&album_id=10157198158418387 

“De nieuwe KRGT-1 komt volledig tegemoet aan de ambities van Arch Motorcycle: een schitterende, bijzondere machine die geweldig stuurt. Door de bochten en over rechte stukken; stabiel, zelfverzekerd, comfortabel, het is een onovertroffen rijervaring, “zegt Arch Motorcycle mede-oprichter Keanu Reeves. “De focus op pasvorm en afwerking, het detail, de uitvoering, de uitzonderlijke kwaliteit, hoe de fiets is gemaakt, dat is wat Arch onderscheidt.”

De nieuwe race-geïnspireerde, gefreesd aluminium swingarm is door Arch zelf ontwikkeld en geproduceerd. Dat verhoogt de stijfheid en vermindert het onafgeveerde gewicht, voor betere handling en -prestaties. De achterwielophanging wordt vervolmaakt door een volledig instelbare Öhlins schokdemper. De chassisstructuur is uitgerust met opnieuw ontworpen, in eigen huis gefreesde aluminium zijplaten voor de nieuwe swingarm en vernieuwde motorsteunen.

Om de stabiliteit te verhogen, de feedback te verbteren en de algehele wegligging te verbeteren, is de nieuwe KRGT-1 uitgerust met een 48 mm Öhlins-voorvork met een grotere diameter en NIX-technologie. Ontworpen en bewerkt in eigen huis, zorgen de nieuwe kroonplaten voor meer ondersteuning voor de voorvork. De unieke Arch / Öhlins onderpoten bieden plaats aan radiale remklauwbevestigingen van 130 mm.

Arch werkte voor de nieuwe KRGT-1 samen met Bosch om een antiblokkeerremsysteem te ontwikkelen, de nieuwe motor wordt dan ook standaard geleverd met tweekanaals ABS om de remprestaties, stabiliteit en veiligheid te verbeteren. De nieuwe dubbele ISR-remklauwen met zes zuigers vooraan hebben een grotere zuigerdiameter voor meer remkracht met minder inspanning en meer remgevoel.

Het nieuwe uiterlijk van de nieuwe KRGT-1 omvat een opnieuw ontworpen brandstoftank, achterzijde en zadel, voor meer comfort en meer contact voor de berijder. De aluminium contouren van de brandstoftank zijn verfijnd voor verbeterde ergonomie met behoud van de oorspronkelijke brandstofcapaciteit van 19 liter. Als toevoeging aan de verfijningen rondom de brandstoftank is het achterdeel opnieuw ontworpen om plaats te bieden aan een nieuwe zadelconfiguratie met composietbasis. Bovendien is het flyscreen opnieuw gevormd, aangepast en verplaatst om een nieuw dashboard en de Adaptive 2-koplamp te kunnen herbergen en tegelijkertijd meer windbescherming te verzorgen. Opnieuw ontworpen carbon spatborden voor en achter vullen het silhouet van de motorfiets aan.

Nieuwe ergonomische KRGT-1-functies zijn onder meer bijgewerkte hand- en voetbediening. Magura koppelings- en voorremhendels werden geselecteerd om te voldoen aan de hoogste eisen van functie, gevoeligheid en prestaties. De voetbediening is opnieuw ontworpen en in eigen huis vervaardigd voor meer comfort, gevoel en contact. Ultralight Blackstone Tek (BST) vijfspaaks carbon velgen en Michelin Commander II banden verbinden de nieuwe Arch KRGT-1 met de weg voor optimale handling en prestaties.

Elke Arch-motorfiets is ontwikkeld om op maat te worden gemaakt aan de hand van een uniek ergonomisch en esthetisch pakket, in nauwe samenwerking met de klant zelf gedurende het 90-daagse bouwproces. Het resultaat is een Arch-motorfiets die voor elke eigenaar volledig uniek is.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws