Skip to main content

Nieuw: 2020 Arai Concept-X retro motorhelm

En wat als dit nu eens de enige echte neo-retro helm is? In het DNA van Arai staat sportiviteit centraal. Maar de tweewielermarkt krijgt natuurlijk ook te maken met nieuwe trends. Vooral in Europa komt er steeds meer vraag naar helmen met een meer klassieke en authentieke stijl. Arai bleef niet achter en presenteerde twee jaar geleden al haar interpretatie van vintage. Toen stond hun prototype van de Concept-X subtiel geplaatst tussen honderd andere tentoongestelde helmen tijdens de EICMA van 2018. Dat prototype ging evenwel met de meeste aandacht lopen. Al snel werden distributeurs en sales manager enthousiast over de Concept-X oftewel Arai’s interpretatie van de neo-retro helm. Nu is de Concept-X is geen prototype meer. 

Een volwaardige integraalhelm voor de stijlvolle rijder 
Na de Profile-V, Chaser-X en de Renegade-V versterkt de Concept-X het assortiment integraalhelmen van de Japanse fabrikant. Met dit geheel nieuw ontwerp betreedt het merk het segment van de zogenaamde neo-retro helmen. Het draagcomfort dat voldoet aan alle veiligheidsnormen doet geen afbreuk aan authentiek, vintage stijl. De minimalistische en zuivere lijnen passen perfect bij het door Arai gekoesterde R75-design van de schaal.

De Arai-handtekening
De Renegade-V vormde de basis van de Concept-X. De ovale vorm, kenmerkend voor Arai helmen, blijft behouden. Die ovale vorm zorgt ervoor dat het lichaam van de rijder soepeler kan draaien tijdens een val. De vorm van de helmschaal is daarnaast ruwer, robuuster en egaal. Dat garandeert enerzijds maximale absorptie bij een val en anderzijds zorgt de afwezigheid van obstakels op het oppervlak ervoor dat het risico op extra trauma’s minimaal is. Het vizier van de Concept-X heeft een VAS (Variabel As-Systeem) waardoor maximale ruimte vrijkomt op de buitenschaal van de helm. Het vizier biedt een breder gezichtsveld en heeft een vergrendelsysteem wat ook wordt gebruikt in de F1 – net zoals de RX-7V – waardoor het in de gesloten stand volledig kan worden vastgezet. De Concept-X kan worden uitgerust met een Max Vision Pinlock
anti-condensvizier.

Doordachte ventilatie
Arai installeerde in de concept-X een intern ventilatiesysteem zodat er langs buiten geen luchtinlaten zichtbaar zijn. Inwendige kanalen tussen de EPS-liner en de romp bieden optimale luchtcirculatie en -verdeling. Twee luchtinlaten aan de bovenkant van het scherm ventileren de hoofdbandrand. Helemaal nieuw zijn de kanalen in het kingedeelte die de lucht verdelen naar het onderste deel van de helm. Rijders kunnen de luchtinlaat in het kingedeelte van binnenuit afsluiten indien gewenst.

Kenmerkend Arai-draagcomfort
Behalve kwaliteit en veiligheid is ook comfort een fundamenteel element voor Arai. Ook op dat vlak voldoet de nieuwe Concept-X aan alle eisen. Niet alleen dankzij het bijzonder ergonomische R75-design, maar ook met dank aan de interne elementen: de verstelbare, multi-density-kussens in combinatie met zeer zachte en hoogwaardige bekleding bieden optimale ondersteuning. De volledig uitneembare elementen aan de binnenzijde kunnen aangepast worden in dikte (van 15 tot 30 mm). De voorgesneden elementen aan de wangen en slapen kunnen elk 5 mm ingedund worden. ​ Ten slotte is de binnenbekleding van de Concept-X uitgerust met het FCS-systeem. Dat systeem draagt actief bij aan betere geluidsisolatie en zorgt ervoor dat de kussens niet op de wangen, maar op de onderkaak aansluiten met minder druk op de wangen als gevolg. De technologie ervan stamt rechtstreeks uit de Arai-helmen ontwikkeld voor Formule 1. Alle bovenstaande elementen dragen bij aan het comfort. Niet enkel een fundamentele vereiste voor alle motorrijders maar ook een eigenschap dat Arai typeert.

Eigenschappen Arai Concept-X motorhelm 

●Vezelkap vervaardigd uit PB e-CLC composiet, uit handgemaakte matrijs
○Ovale R75-vorm
○Schild van glasvezel, 3 maten
○Omtrekversterking
●Afstandhouders, EPS-schuimen, monobloc-meervoudige dichtheid met 5 dichtheden
●Ventilatie ○Intern kanaalsysteem, niet zichtbaar
○Uitneembaar via de achterkant van de helm
●Interne kussens 
○Uitneembare kussens in meerdere diktes waarvan de laatste voorgesneden (-5mm)
○Antibacteriële en hypoallergene Dry-Cool coating, uitneembaar en wasbaar.
○Wangkussens met FCS-systeem voor gezichtscontouren
○Verstelbare kap met voorgesneden verstelbare kussendikte (-5mm) bij de slapen
○Voorzien op installatie van extra platte oorkussens voor extra comfort
○ERS-systeem, extractie / veiligheid
●Windafdichting aan kin
●Vizier 
○VAS-bevestigingssysteem
○Max Vision hoofdvizier
○Anti-condensvizier Pinlock
○Viziervergrendeling type F1 (zelfde als RX-7V)
●Double-D-sluiting van de gesp
●Optionele accessoires:
○Verwijderbaar zonnescherm type PSS
○Wangkussens van variabele dikte (12 tot 35 mm)
○Binnenvoering van variabele dikte (5 tot 12 mm afhankelijk van de grootte)
●Kwaliteitscontrole: 5 controles
●Europees kwaliteitslabel ECE 22.05 
●Handgemaakt in Japan
●5 jaar garantie

Maten : XS tot XXL

Adviesprijs : vanaf € 579,99

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws