Nieuw: 2019 Harley-Davidson Softail FXDR 114 dragster

De nieuwe Harley-Davidson FXDR 114 staat voor hardcore agressieve dragster stijl met een zeer hightech randje. Het is een compromisloze power cruiser die een heel nieuw niveau van all-out performance toevoegt aan de Harley-Davidson line-up. De machine combineert het enorme koppel van de Milwaukee-Eight 114 motor met royaal toegepaste, gewicht besparende aluminium en composiet onderdelen. Het resultaat: een hoogwaardige, volbloed performance machine. De FXDR 114 is de tiende Harley-Davidson op basis van het Softail platform dat in 2018 geïntroduceerd is en de jongste in een lijn van 100 high-impact motorfietsen die de onderneming in 2027 geïntroduceerd wil hebben. 

David Latz, Harley-Davidson Lead Product Manager: “Deze motorfiets is echt een beest om op te rijden. De FXDR 114 biedt je het veelzijdige Softail chassis met Milwaukee-Eight 114 vermogen, premium voor- en achtervering en een heel scala aan nieuwe, gewicht besparende onderdelen en materialen. Dit is een power cruiser die uitmuntend rijdt en bijzonder handelbaar is.”

Brad Richards, Harley-Davidson Vice President of Styling and Design: “De look van de FXDR 114 accentueert zijn performance-potentieel en de technische features die hem onderscheiden van de rest van de Softail line-up. De dragster invloed is groot, met zijn uitgestrekte upside-down voorzijde, enorme inlaat en uitlaat, het proportionele contrast tussen de wielen en de ingekorte achterzijde. Maar we hebben er bovendien voor gezorgd dat technische elementen zoals de

aluminium swingarm, de volledig in de bedieningselementen geïntegreerde instrumenten en de zichtbare externe veringstelknop ook goed opvallen en bijdragen aan het karakter van de machine. Dat karakter draait om pure performance, niet alleen om hard rechtdoor.”

De aluminium swingarm van de FXDR 114 zorgt voor 4,62 kg gewichtsbesparing (6,25 kg vs. 10,88 kg, ofwel 43% minder) ten opzichte van een stalen Softail swingarm, de thuisbasis voor een 240 mm achterwiel. Omdat dit onafgeveerd gewicht is (massa onder de vering) heeft dat een significante impact op de performance van de achtervering, wat bovendien verder verbeterd wordt door een lichtgewicht 18-inch aluminium schijfwiel.

Het 19-inch gesmede aluminium Ace voorwiel is een lichtgewicht ontwerp met heel dunne spaken. Het zadel en kontje worden ondersteund door een subframe van gelaste aluminium buizen, terwijl de staartsectie van composiet is. Dit vervangt het stalen subframe, het stalen spatbord en de aluminium spatbordsteunen van andere Softail modellen en levert zo’n 3,17 kg gewichtsbesparing op. De spatborden voor en achter zijn eveneens gemaakt van lichtgewicht composiet materiaal.

Meer 2019 Harley-Davidson nieuws: https://cruizem.nl/persberichten/828-alles-over-de-nieuwe-2019-harley-davidson-modellen.html 

{snippet YTVideo|z8sKcDm00nQ}


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief