Skip to main content

Nieuw: 2019 Ducati Scrambler Icon

De nieuwste Ducati Scrambler makeover biedt een motorfiets die nu nog moderner, comfortabeler en veiliger is en ‘Land of Joy’ plezier naar nieuwe hoogten brengt. Betaalbaar en essentieel, de Ducati Scrambler is de perfecte mix van traditie en innovatie. Zelfs in deze nieuwste ‘Joyvolution’ stijl behoudt hij de pure essentie van het motorrijden: twee wielen, een breed stuur, een eenvoudige motor en eindeloos plezier. Bovendien zorgt het nieuwe Bosch Cornering ABS voor maximale actieve veiligheid tijdens het remmen, waardoor een extra dimensie van optimale vrijheid wordt toegevoegd.

Het merk Ducati Scrambler, dat in 2014 werd gelanceerd om ‘een nieuwe motorervaring te beleven’, legt een moderne inslag op het ethos van de Scrambler uit de jaren zestig. Het is terecht om te zeggen dat het niet zomaar een motorfiets is, het is een heuse lifestyle. Vrijgeestig, uitdagend en non-conformistisch, open voor andere culturen en stijlen, heeft Ducati Scrambler een wereld gecreëerd – het ‘Land of Joy’ – waar liefhebbers hun ervaringen en idealen kunnen delen. Een wereld waarin de hoofdrolspelers niet prestatiemotorfietsen zijn, maar mensen en hun passies: muziek, film, kunst, fotografie, streetfood. Een nieuwe aanpak die de motorbeleving naar een hoger niveau tilt.

Sinds de lancering heeft de Ducati Scrambler een geheel nieuwe standaard gezet door een frisse kijk op motorrijden aan te bieden. In 2015 werd de Ducati Scrambler ‘s werelds 10e best verkochte fiets van meer dan 500 cc, een absolute primeur voor de in Bologna gevestigde motorfietsfabrikant. Vier jaar na de lancering van het merk zijn er wereldwijd meer dan 55.000 Scrambler motorfietsen verkocht.

De breedte van het merk blijkt ook uit de vier monomerken Scrambler® Camp winkels in Padua, Borgo Panigale, Barcelona en New York en de twee Scrambler Food factory restaurants die in Bologna zijn geopend.

Het eerste resultaat van de Joyvolution is de nieuwe Scrambler Icon. Het aluminium van de nieuwe, meer gespierde zijpanelen sluit naadloos aan bij het staal van de druppelvormige tank en het glas van de koplamp. Een zwart geschilderde motor, geborstelde cilinderkopvinnen en machinaal afgewerkte velgen geven de Ducati Scrambler een in het oog springende uitstraling.

De geheel nieuwe koplamp met LED DRL (Daytime Running Light) verbetert de zichtbaarheid van de motorfiets in het verkeer, zelfs bij daglicht, net als de nieuwe LED-indicatoren die automatisch uitschakelen. Meer ergonomische schakelaars maken het voor de rijder gemakkelijker om door het LCD-instrumentenmenu te scrollen, dat nu ook informatie over het brandstofniveau bevat.

Op de Ducati Scrambler smelten het hoge, brede stuur, het nieuwe vlakke zadel en de vernieuwde vering samen om een uitstekende comfortabele, ontspannen rijpositie te garanderen. Het lage gewicht, het lage zwaartepunt en de brede loopvlakken van de banden zorgen voor een goede wegligging en puur rijplezier, ongeacht de situatie; dankzij de veiligheid van Bosch Cornering ABS – geheel nieuw en exclusief voor deze categorie voertuigen – is het rijden nu zorgelozer dan ooit. Rijders zullen ook de nieuwe, zachtere hydraulische koppelingsbediening op prijs stellen, terwijl de verstelbare hendel – zoals de hendel op de voorrem – ervoor zorgt dat de hendelgreepspleet kan worden aangepast aan de individuele behoeften.

Ducati Scrambler is een lifestyle merk. Het haalt zijn inspiratie uit meerdere bronnen, waaronder muziek, zoals het luisteren naar de Scrambler Web Radio (24/7 beschikbaar op scramblerducati.com) duidelijk laat horen. Dankzij het Ducati Multimedia Systeem kunnen rijders van de nieuwe Scrambler nu luisteren naar hun favoriete afspeellijsten, gesprekken beantwoorden of chatten met de passagier.

De 2019 Scrambler Icon is verkrijgbaar in Atomic Tangerine met zwart frame en een zwart zadel met grijze bekleding of in klassiek ’62 Yellow met zwart frame en zwart zadel met grijze bekleding.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws