Skip to main content

Nieuw 2015: Indian Roadmaster

Indian Motorcycle, Amerika’s eerste motorfietsbouwer, kondigt de komst aan van de Indian Roadmaster, modeljaar 2015. Deze nieuwe uitbreiding van de Indian Motorcycle-familie is voor het eerst getoond op de 74e editie van de jaarlijkse Sturgis Motorcycle Rally. Helemaal in lijn met z’n naam, zal de Roadmaster zeer compleet zijn uitgerust; alles voor comfort en gemak. Deze nieuwe motorfiets is een echte langeafstandscruiser, met een combinatie van luxe, opbergmogelijkheden, power en prestaties.

De originele Indian Roadmaster stamt uit de periode 1947-1953. Toen werd de Indian Roadmaster gezien als één van de meest betrouwbare en comfortabele Amerikaanse tourmotoren. De nieuwe Roadmaster zal opnieuw met deze erkenning aan de haal gaan.

Comfort & convenience

De nieuwe Roadmaster is nieuw ontwikkeld met lange dagen ontspannen touren voor zowel de berijder als de passagier in het achterhoofd. Een nieuwe standaard in Amerikaans comfort dankzij:

– Uitgebreide opbergmogelijkheden met eenvoudige toegang. Circa 143 liter waterdichte ruimte.
– Dubbele saddlebags met harde buitenkant en ruime, beklede topkoffer met eenvoudige opening.
– Meer beenruimte voor een extra ergonomische zit
– In hoogte verstelbare voetsteunen voor de duo-passagier
– In hoogte verstelbaar Horizon windscherm
– Echt lederen verwarmde Desert Tan zittingen, individueel instelbaar
– Verwarmde handgrepen met 10 temperatuurinstellingen.
– Beenschilden met instelbare luchtstroom
 

Luxury is standard

De 2015 Roadmaster heeft standaard een uitgebreide reeks premium kenmerken:
– ABS
– Chromen highway bars
– Automatische bandenspanningscontrole
– Keyless startsysteem
– Zadeltassen en topkoffer afsluitbaar met afstandsbediening
– 3 12-volts aansluitingen
– Pathfinder LED-verlichting rondom
– Elektronische cruise control
– Geavanceerd infotainment-systeem met communicatie, navigatie en telefoon
– Bluetooth voor handsfree connectivity met verschillende apparaten
 

Proven power and endless chrome

Indian Motorcycle’s nieuwste vlaggenschip wordt aangedreven door de krachtige Thunder Stroke 111™ motor, een 49-graden, luchtgekoelde V-twin gekoppeld aan een 6-traps transmissie met overdrive. De Roadmaster blinkt je tegemoet met z’n vele chromen onderdelen: de voor- en achtervork, bagagerack, de highway bars, spatbordranden en vele ander chromen onderdelen die bij andere merken slechts als optie verkrijgbaar zijn .

De 2015 Indian Roadmaster is verkrijgbaar in de kleuren(combinaties): Thunder Black, Indian Motorcycle Red en Indian Motorcycle Red/Ivory Cream.

“Het is een eer voor ons team om een dergelijke legendarische motorfiets – de koning van de luxe tourfietsen – opnieuw te ontwikkelen en introduceren,” zegt Steve Menneto, VP of Motorcycles bij Polaris Industries. “De kwaliteit, het vakmanschap, de prestaties en de standaarduitrusting maken deze fiets de nieuwe leider in het luxe touringsegment.”

De nieuwe Roadmaster zal onder andere te zien zijn tijdens de European Bike Week die jaarlijks wordt gehouden bij de Faaker See in Oostenrijk. Dit jaar tussen 2 en 7 september.

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws