Skip to main content

Nederlandse zijspannen op Motorbeurs Utrecht 2018

Je ziet ze maar weinig rijden: motorfietsen met een bak eraan. De mensen die zo’n zijspan bezitten, genieten er volop van en dat dragen ze graag uit. Op de motorbeurs in Utrecht, van 22 tot en met 25 februari 2018, is er zelfs een speciale stand aan gewijd. Een motorfiets met zijspan geeft motorrijden letterlijk en figuurlijk een extra dimensie. Het is natuurlijk de perfecte oplossing om motor te blijven rijden als er kinderen komen. Zelfs met twee kinderen kun je nog met de motor op pad. Ook voor motorkampeervakanties mét tafel en stoeltjes is een zijspan natuurlijk de aangewezen oplossing, al dan niet met aanhanger. En de man of vrouw aan het stuur levert er niets op in. Ook niet als het om sportief rijden gaat. Een goede zijspanrijder gaat z’n tweewielige collega’s fluitend voorbij, en het besturen van een zijspan is minstens net zo leuk als het rijden op een gewone motor. Bovendien is een zijspan net zo stabiel als een auto. Omvallen kan niet, en je kunt dus ook motor blijven rijden als het glad is. 

Naafbestuurd
Zijspannen zijn er in allerlei soorten en maten. Open bakken of met een dak, met een of twee zitplaatsen, met of zonder bagageruimte, ruit, verlichting, verwarming, muziek of een beeldscherm: alles is mogelijk. De prijzen bieden dezelfde variatie. Met een beetje mazzel koop je voor tweeduizend euro een gebruikte combinatie, maar je kunt net zo makkelijk veertig mille of meer uitgeven aan een dikke nieuwe fiets met een luxe bak eraan, met naafbestuurd voorwiel, ABS en alle andere techniek die ook voor auto’s voorhanden is. En die motorfiets, oud of nieuw, kan net zo makkelijk een ploffende custom zijn als een stoere allroad of een akelig snelle supersport.

Trots
De Sidecar Brothers, twee enthousiastelingen die dit puur voor hun plezier doen, laten je graag kennismaken met wat zijspanrijden inhoudt. Natuurlijk kun je op de beurs ook proefzitten op een motor met zijspan, of in de bak. Alle zijspannen op de stand van de Landelijke Motor Zijspandag zijn van Nederlandse makelij. We hebben hier tenslotte een zijspanindustrie om trots op te zijn. Niet heel groot, maar wel heel innovatief, en met een enorme variatie aan producten. De Utrechtse motorbeurs, van 22 tot en met 25 februari in de Jaarbeurs, is de ideale plek om daar eens mee kennis te maken. Kun je meteen genieten van al het andere moois dat er te zien is, van kleding tot gebruikte motoren en de nieuwste modellen.

22 t/m 25 februari 2018 – Jaarbeurs, Utrecht – Stand 10.B013

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws