Skip to main content

MV Agusta klaar voor “Fase 2” uit coronacrisis

Nadat MV Agusta op 26 maart 2020 een tijdelijke stopzetting van haar productieactiviteiten aankondigde, is het nu klaar om geleidelijk terug te keren naar “business as usual”. Of beter naar “Het Nieuwe Normaal”, waarin de huidige COVID- 19 pandemie de manier waarop we zullen werken en leven vanaf nu radicaal heeft veranderd. Kijkend naar de toekomst had het management van MV Agusta, nog voordat de totale lockdown was aangekondigd, al de nodige stappen ondernomen om zich aan te passen aan een nieuwe veiligheidscultuur. Interne procedures werden herzien en maatregelen ingevoerd om de productie en het kantoorwerk met maximale veiligheid voort te zetten. Ook werd de gelegenheid genomen om deze tijdelijke totale time-out te gebruiken om alle werkruimten opnieuw te reinigen en de werkprocessen te verfijnen.

Met een aantal kantoormedewerkers in “slimme werkmodus” en het onderdelenmagazijn in volle activiteit om wereldwijde klantenondersteuning te garanderen, is MV Agusta nu klaar om de volledige productie te hervatten, aangezien het vastbesloten is haar ambitieuze 5-jarige industriële plan uit te voeren. Het blijft de bedoeling dat het productieniveau binnen enkele jaren wordt verhoogd van de huidige 5000 eenheden per jaar tot 25.000 eenheden per jaar, dankzij aanzienlijke investeringen in de productielijnen en R&D, de lancering van nieuwe modellen die een groter publiek aanspreken en de versterking en uitbreiding van het dealernetwerk van MV.

In het hoofdkantoor en de fabriek van Varese MV Agusta is alles klaar: temperatuurcontroles voor al het personeel en bezoekers die het pand binnenkomen; gezichtsmaskers, handschoenen en ontsmettingsgel; geoptimaliseerde lay-out voor fabriekslijnen en kantoorruimtes om een correcte afstand te garanderen; een nieuwe reeks procedures die duidelijk gecommuniceerd zijn aan alle werknemers; de kantine conform Covid-voorschriften, gegarandeerd door een externe partij. 

“Dit is niet het moment om af te wachten”, zegt Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motor SpA. “We moeten de verandering omarmen en alles geven wat we hebben om een nieuwe toekomst voor onze industrie en voor onze gemeenschappen op te bouwen, met behoud, zo niet groei van de huidige werkgelegenheid. Als het waar is dat we in alle aspecten van onze samenlevingen met een hele nieuwe reeks parameters te maken zullen krijgen, moeten we niet bang zijn om in ons potentieel te blijven geloven. We zijn klaar om de uitdaging aan te gaan. We maken nog steeds de beste en mooiste motorfietsen ter wereld, en we zullen dat blijven doen. Misschien op een andere manier, maar met vertrouwen en vastberadenheid. We doen al de nodige investeringen om een nieuw publiek te bereiken en nieuwe markten te betreden zoals oorspronkelijk uiteengezet in ons industriële plan. Bovendien zal de superpremium positionering van onze traditionele productie minder snel lijden dan andere, minder flexibele segmenten. Ook zijn motorfietsen per definitie het toppunt van individuele mobiliteit, een symbool van vrijheid en een natuurlijk, wendbaar alternatief voor massatransport. Nog een reden voor vertrouwen in deze moeilijke tijden. ”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws