Skip to main content

MV AGUSTA DRAGSTER RR SCS AMERICA

MV Agusta

In 1973 werd de iconische 750S gelanceerd, die kwam in de kleuren van de Amerikaanse vlag om het belang van deze specifieke markt te benadrukken. Vele jaren later, in 2004, werd de naam “America” ​​geassocieerd met een ander model, de Brutale 750. In 2012 kwam een andere viercilinder op het toneel: de Brutale 1090 RR America. Dit model was tot op dat moment de krachtigste naked ooit geproduceerd door MV Agusta.

Vijf jaar later, in 2017, werd een nieuw platform geïntroduceerd waaruit de driecilinder Brutale 800 RR America voortkwam, die opviel door zijn combinatie van design, prestaties en motortechnologie. Dit model werd in 2018 gevolgd door de Dragster 800 RR America, een exclusief model in beperkte oplage van slechts 200 exemplaren.

Vandaag, in 2023, viert MV Agusta zijn belangrijkste markt met een nieuwe, exclusieve editie van 300 stuks van de nieuwe Dragster RR SCS America. Dit uniek genummerde model, alleen verkrijgbaar in Noord-Amerika, maakt deel uit van de strategische visie en nadruk van deze markt voor de toekomst van MV Agusta.

Deze nieuwe Special Edition valt op door zijn speciale kleurenschema dat, net als zijn voorgangers, doet denken aan de kleuren van de Amerikaanse vlag en komt met een speciaal met de hand gestikte “America Special Edition” tekst op het zadel.

De aandacht voor detail is terug te zien in de aerodynamische carbon wieldop. Het individuele serienummer – van 001 tot 300 – is met een laser gegraveerd op de bovenste kroonplaat.

De bijbehorende set met speciale onderdelen bevat het transparante SCS-koppelingsdeksel, een speciale motorhoes en een certificaat van echtheid. Opvallend tussen de speciale onderdelen die als accessoires verkrijgbaar zijn, is de Akrapovič titanium sportuitlaat met speciale ECU, die een toename van het maximale vermogen tot 148 pk bij 12.800 t/min mogelijk maakt, wat het agressieve karakter van de motorfiets nog meer benadrukt.

Deze unieke motorfiets is gebaseerd op de befaamde Dragster RR SCS en combineert goede prestaties met hoogwaardige technische componenten, waaronder de automatische SCS-koppeling die is ontwikkeld in samenwerking met Rekluse.

De Dragster RR SCS America combineert extreme aandacht voor detail met de technische basis van een supersportmotor. De compacte en krachtige driecilinder motor in combinatie met de eerder genoemde SCS 3.0-koppeling, waardoor de koppelingshendel niet meer nodig is, en de van de MotoGP afgeleide tegengesteld draaiende krukas en verwijderbare versnellingsbak, zijn technische hoogstandjes die alleen te vinden zijn op MV Agusta-modellen.

De in 8 standen verstelbare stuurdemper draagt ​​bij aan de dynamiek en veiligheid van de Dragster RR SCS America, zelfs bij hoge snelheden. Het remsysteem is ontworpen om extreem krachtig en veilig te vertragen dankzij de dubbele remschijven van 320 mm vooraan met radiale vierzuiger Brembo remklauwen.

Het 5,5-inch TFT-display is zeer gemakkelijk af te lezen in alle lichtomstandigheden en profiteert van bijgewerkte software. Het dashboard is gekoppeld aan de revolutionaire MV Ride-app en biedt een verscheidenheid aan connectiviteitsfuncties en de mogelijkheid om het de instellingen van de motor aan te passen. Ten slotte biedt het Mobisat-antidiefstalsysteem met geolocatie alle eigenaren van Dragster RR SCS America gemoedsrust, wetende dat hun Motorcycle Art altijd zeer goed zal worden verzorgd.

De Dragster RR SCS America is vanaf 11 juli exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde MV Agusta-dealers in Noord-Amerika.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws