Skip to main content

Moturisme Ara Lleida maakt motorrijden in Catalonië makkelijk

“Moturisme Ara Lleida” is een toeristisch initiatief, gesteund door de Raad van Toerisme van Lleida, om specifiek het toerisme onder liefhebbers van motorreizen te bevorderen. Er zijn 10 motorroutes ontwikkeld die door de Pyreneeën en de provincie Lleida voeren, allemaal met een grote toeristische en landschappelijke aantrekkingskracht die delen van wegen met weinig verkeer en zowel bochtige als rechte stukken van hoofdwegen combineren. Alle wegen waar de Moturisme-routes passeren zijn gecontroleerd door een team van deskundigen en hebben uitstekend asfalt. De af te leggen afstand in elk van de routes ligt tussen de 200 en 300 km, waardoor ze goed te doen zijn op een dag, met stops bij verschillende toeristische plekken langs de route. De meeste routes kunnen het hele jaar door worden gemaakt, met uitzondering van de stukken die voeren door bergwegen op grote hoogte, waar in de winter sneeuw of ijs aanwezig kan zijn. 

Dit project is een garantiesysteem met een kwaliteitskeurmerk dat momenteel 40 accommodaties en 28 aanvullende diensten zoals onder andere restaurants, cafés en musea omvat. Op dit moment is er een nieuw proces van accreditatie gaande waarbij ongeveer twintig nieuwe organisaties binnen de provincie Lleida zullen worden gecertificeerd. Om dit keurmerk te ontvangen moeten bedrijven een opleiding volgen om hun aandacht voor motorrijders te verbeteren, weten wat de specifieke behoeften van deze groep klanten is en hun aanbod hierop aanpassen. Bovendien moeten bedrijven voldoen aan een aantal eisen met betrekking tot haar installaties, zoals het hebben van een overdekte parkeerplaats, een werkplaats en reparatiegereedschap, een wasplaats, opslagruimte voor helm, etc. Ook moeten zij zich inzetten om informatie over routes, het weer, de belangrijkste toeristische attracties in de omgeving, etc. te bieden. Dit keurmerk garandeert motorgebruikers dat de bedrijven zijn ingesteld om in hun behoeften te voorzien en voor de bedrijven een kwalitatieve verbetering van hun service.

Als u meer informatie wilt ontvangen over Moturisme Ara Lleida of meer exemplaren van de informatiefolder wilt ontvangen om te verspreiden onder uw cliënten, kunt u contact opnemen met de technische secretaris van het project via email: moturisme@aralleida.cat. Meer informatie over het project Moturisme Ara Lleida vindt u op: www.moturisme.aralleida.com 


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws