Skip to main content

Motorrijden in Drenthe met de motorroute van Egbert Streuer

Het mooie weer komt eraan, voor veel motorrijders het moment om er met de motor op uit te trekken. Speciaal voor de tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur in het Drents Museum heeft Streuer een fraaie motorroute door Drenthe uitgestippeld. Ontdek tijdens de route onder meer Streuers favoriete terrasje, de lekkerste bochten en de meest interessante bezienswaardigheden in Drenthe. 

In de slipstream 
Als iemand Drenthe goed kent, dan is het de geboren en getogen Assenaar Egbert Streuer wel. In zijn jeugd was hij altijd op straat te vinden of op het Balloërveld. Nog altijd trekt hij er graag op uit met de motor om een rondje door ‘zijn’ Drenthe te maken. De route In de slipstream van Egbert Streuer brengt je langs zijn favoriete dorpjes, interessante bezienswaardigheden, prachtige landschappen en natuurlijk langs het TT Circuit in Assen waar Egbert Streuer tweemaal de TT won. Deze motorroute maakt een bezoek aan de tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur pas echt compleet.

Motorroute
De route is ongeveer 150 kilometer lang en gratis te downloaden via de website van het Drents Museum. Bij de route heeft het museum een informatiegids gemaakt, die meer informatie biedt over de verschillende plekjes in Drenthe. De informatiegids is ook via de website van het museum te downloaden. 

Spraakmakende Drent
De tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur neemt je mee op reis door het leven van Streuer. Aan de hand van onder andere zijn zijspan, motorblokken, trofeeën, motorpakken, origineel beeldmateriaal en anekdotes wordt het verhaal van deze Drentse snelheidsduivel verteld. De tentoonstelling is opgedeeld in vier thema’s: de Drent, de coureur, de professor en de held. De tentoonstelling over de markante sportman Streuer is nog tot en met 1 september 2019 te zien in het museum. 

Download de route en de informatiegids: https://mtrn.ws/EgbertStreuerRoute 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws