MotorExpo Assen 2014 trekt meer dan 10.000 bezoekers

De eerste editie van de MotorExpo Assen was een succes. De nieuwe motorbeurs in de TT Hall, trok het afgelopen weekend net iets meer dan 10.000 bezoekers. Een evenementenhal naast het legendarische TT Circuit, zonder motorbeurs kan eigenlijk niet, was de gedachte waarmee de organisatie met de voorbereidingen van de MotorExpo Assen begon. Afgelopen weekend was het zover en beleefde de gedroomde beurs zijn première.

“Het is natuurlijk altijd spannend, zo’n eerste editie.” Geeft organisator Niek Asbroek, toe. “Het was dan ook goed om te zien dat direct na de opening van de beurs, er constant geïnteresseerde bezoekers de TT Hall binnen kwamen.” Het zorgde op vrijdagavond direct voor een goed begin. Dat succes zette zich op zaterdag voort en ondanks het winterse weer op zondag, werd de MotorExpo Assen die dag het beste bezocht. Volgens Asbroek passeerden uiteindelijk 10.158 bezoekers de entree.

Voor het nieuwe evenement was de complete TT Hall in gebruik. Op ruim 15.000m² werden door een kleine 100 exposanten, bijna alle facetten van het motorrijden belicht. Van tour- en race- en crossmotoren, onderdelen en kleding tot reizen, aanhangers en gereedschap; voor iedere bezoeker was er wel wat wils. Al bij binnenkomst zorgde het geluid van ronkende motoren direct voor een lach op het gezicht van menig motorliefhebber. Want natuurlijk werd er ook gereden in de TT Hall. De stuntmannen van het Northside Freestyle team verzorgen regelmatig een spectaculaire show en op het mini-circuit er naast, werden pocketbike-races verreden. Ook bij de demo-ring van rijschool 2Speed, was het vaak druk. Tal van bezoekers, opvallend veel dames, reden hier hun allereerste lesrondje op een motor.

Al met al kan de organisatie terugkijken op een succesvolle eerste editie van de MotorExpo Assen. Dat vraag natuurlijk om een vervolg, laat Asbroek desgevraagd weten. “We hebben erg veel enthousiaste reacties van de bezoekers gehad en ook de exposanten waren veelal positief. Dat geeft ons ruim voldoende vertrouwen om ook in 2015 de TT Hall weer voor de MotorExpo te reserveren.” Daarmee heeft Nederland er definitief een motorbeurs van formaat bij. De nieuwe datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

Bron: TT Hall Assen / Expo Management


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief