Motoport Nederland franchise krimpt maar bestaat bijna 40 jaar

MotoPort, het Nederlandse samenwerkingsverband van zelfstandige motorbedrijven, bestaat in 2022 maar liefst 40 jaar. Meer dan 30 jaar is MotoPort marktleider. Dat is bereikt doordat de vestigingen zich steeds aanpassen aan de wensen en verwachtingen van de klanten. In de loop van het 40 jarig bestaan zijn daarvoor meerdere keren professionaliseringsslagen gedaan. 

De aangesloten vestigingen beslissen samen altijd democratisch welke stappen en investeringen noodzakelijk zijn. Dat niet alle franchisenemers achter bepaalde nieuwe inspanningen en investeringen staan, bijvoorbeeld door gebrek aan opvolging of andere redenen, is begrijpelijk. Bij reorganisaties in de jaren 1990 en 2000 hebben bepaalde franchisenemers hun collega’s aangegeven niet mee te willen schakelen. Motorhuis Borsboom in Nunspeet, Wieger Boersma Motoren in Bergen, Peter Vos in Oss, Fennema in Heerenveen, Hoogstraten in Venlo, hebben indertijd afscheid genomen. Bijna alle vestigingen die echter in 1982 samen zijn gestart, zijn nog steeds aangesloten bij de MotoPort organisatie, evenals een aantal nieuw toegetreden franchisenemers.

 De franchisenemers hebben vorig jaar democratisch besloten opnieuw een aantal belangrijke stappen te zetten, waardoor nog beter aan wensen en verwachtingen van de klanten kan worden voldaan, zowel op het gebied van assortiment, presentatie en communicatie. Enkele vestigingen* stonden er niet achter en leek het beter hun eigen weg te gaan. Welke weg MotoPort de komende tijd in slaat, is nu al te zien in de MotoPort vestiging in Goes, een van de professioneelste en succesvolste motorbedrijven in Europa. 

Na iedere professionaliseringsslag zijn er weer nieuwe motorbedrijven toegetreden tot de MotoPort organisatie. Ondernemers die de voordelen van het samenwerkingsverband voor henzelf, hun teams en hun klanten ervaren. Iedere ondernemer en organisatie dient doorlopend te innoveren en dat blijft ook een van de pijlers onder het MotoPort samenwerkingsverband. 

*In het afgelopen jaar stopten de volgende franchises: Wateringen, Hoogezand, Venray, Amsterdam en Rotterdam


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief