Molenaar NSF100 Cup trapt seizoen 2020 af

Het jaar is nog niet voorbij of het nieuwe seizoen werd alweer afgetrapt door de nieuwe Molenaar NSF100 selectie. Op zaterdag 14 december was er de kick-off bij Arie Molenaar motors in IJsselstein, waarbij de Molenaar NSF Riders aan elkaar en de crew werden voorgesteld, hun Damen-raceoutfits werden aangemeten en Shoei-helmen werden gepast.

In 2020 begint de Molenaar NSF100 Cup alweer aan haar twaalfde seizoen. Een selectie van 17 coureurs zal aan de start van de races bij het NK Junior Moto Racing verschijnen. Van de 17 coureurs zijn er 7 ‘Rookies’. De nieuwkomers strijden zoals altijd voor een eigen Rookie klassement. Regerend Rookie kampioen Thije Ligtermoed gaf tijdens de kick-off te kennen dat hij komend seizoen zijn pijlen richt op de kampioenstitel. Maar ook nummer drie uit de eindstand van 2019 Delano Greven is gebrand op de hoogste trede van het podium.

Nadat organisator Carla Molenaar uitleg over het nieuwe seizoen had gegeven werden de jonge coureurs aan het werk gezet. Samen met Arie Molenaar en rijderscoach Leon Bovee werden hun doelstellingen besproken. Aansluitend konden de coureurs bij Damen Motorkleding hun maten op laten meten om met een perfect passende race-outfit aan de start te kunnen verschijnen. Overalls, laarzen en handschoenen werden gepast. Tenslotte werden de hoofden van de jonge talenten professioneel opgemeten door Shoei Personal Fitting specialist Sharon van Soest.

Alle coureurs krijgen ruim voor de voorjaarstrainingen een perfect passende outfit uitgereikt, want veiligheid staat nog altijd voorop in de Molenaar NSF100 Cup. Ze zijn dan klaar voor het wedstrijdseizoen, dat wederom bij het NK Junior Moto Racing zal worden verreden. Op zaterdag 11 april zijn de voorjaarstrainingen en twee weken later is het tijd voor de eerste wedstrijddag op de TT Junior Track in Assen.

Molenaar NSF100 Cup 2020 coureurs:

Jaiden Blokzijl
Yens van den Bor
Riccardo Bosgraaf
Dylan Czarkowski
Bart van Duinen
Delano Greven
Julian van Kalkeren
Thije Ligermoed
Jur Wattel
Maxim Westra
Erik Bruns – Rookie
Jurrien van Crugten – Rookie
Ben Ryan Goodwin – Rookie
Viggo Megard – Rookie
Merijn Schipper – Rookie
Lars ter Veld – Rookie
Daniel Wouda – Rookie

Kijk voor de volledige wedstrijdkalender en al het overige nieuws op www.nsf100championship.nl
Like ook de Molenaar NSF100 Facebook pagina voor het laatste nieuws, of volg de belevenissen van Molenaar NSF100 via Twitter en instagram.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief