Skip to main content

De Antwerpse politie vervangt haar volledige motorenvloot door de BMW R1250RT. De levering van 19 gloednieuwe motoren is daarvan de jongste getuige. Een primeur is dat het gaat om de allereerste nieuwe politiemotoren in België in het extra opvallende Battenburg-patroon. Politiezone Antwerpen was 2 jaar geleden al de eerste publieke partner die de toen allereerste exemplaren van de nieuwe BMW Motorrad R1250RT in ontvangst nam, een ervaring die duidelijk naar meer smaakte.

Battenburg-markering

Nieuw aan de recent afgeleverde Antwerpse politiemotoren is de zogenaamde Battenburg-markering. Deze zorgt ervoor dat voertuigen vier keer beter zichtbaar zijn, zowel overdag als ‘s nachts. Het patroon bestaat uit grote reflecterende vakken in fluogeel en blauw. Bovendien blijft de reflecterende folie ook op lange termijn even zichtbaar, ondanks veel blootstelling aan zonlicht.

‘Veiligheid is bij BMW van cruciaal belang. Zo zijn we de eerste constructeur die standaard ABS in serieproductie toepast op elke motorfiets. Het doet dan ook plezier dat het BMW’s zijn die als eerste nieuwe politiemotoren het nieuwe, extra zichtbare Battenburg-patroon mogen dragen’, stelt Christian Lambert, Directeur BMW Motorrad Belux.

De Battenburg-markering op politiewagens werd al in 2021 in België geïntroduceerd door Politiezone Antwerpen. Het geblokte patroon was al eerder ingeburgerd bij de medische hulpdiensten en je kan het ook al in het buitenland opmerken. Vandaag maakt het dus ook zijn intrede op de BMW R1250RT.

Tekst gaat verder onder de foto

175.000 politiemotoren

Politie- en militaire diensten zijn ‘heavy users’: hun motoren moeten dag en nacht beschikbaar zijn en vaak presteren in extreme omstandigheden: zwaarbeladen met apparatuur, bliksemsnelle intercepties, enzovoort. Daarbij rijden ze honderdduizenden kilometers, soms tot bijna een half miljoen. Sinds 1970 leverde BMW niet minder dan 175.000 politiemotorfietsen in meer dan 150 landen.

In België en Luxemburg werden er in de afgelopen jaren meer dan 1.000 motoren afgeleverd aan lokale en federale politiediensten alsook aan militaire en douanediensten. Naast de BMW R1250RT worden onder andere ook de sportieve BMW F750GS en BMW F900XR ingezet door de politiediensten en wordt er momenteel druk getest met de 100% elektrische BMW CE04.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws