Skip to main content

Op maandag 15 april staat Motorrijdersactiegroep MAG voor de Raad van State om de motorweekendafsluiting van de Zuiderdijk in Drechterland (NH) ongedaan te maken. De MAG kan je support bij die zaak goed gebruiken.

In 2021 tekende de MAG bezwaar aan tegen de motorweekendafsluiting van de Zuiderdijk, een prachtige, 12 kilometer lange dijkweg langs de oevers van het IJsselmeer. Aan de adviescommissie legden we onder meer voor dat:

  • klachten over mogelijk door motorrijders veroorzaakte overlast niet geregistreerd waren;
  • de MAG in het besluitvormingsproces stelselmatig is buitengesloten;
  • de belangen van motorrijders dus niet in de besluitvorming zijn meegenomen;
  • het besluit onzorgvuldig en in strijd met het bestuursrecht genomen is;
  • en dat de verantwoordelijke wethouder een dubbele pet droeg.

De adviescommissie zag geen reden om het aangetekende bezwaar te honoreren. In 2022 sprak ook de bestuursrechter in Alkmaar zich uit in het voordeel van de wegbeheerder.

Vrezen het ergste…

Op 15 april 2024 vecht de MAG de genoemde afsluiting opnieuw aan, nu voor de Raad van State. De Zuiderdijk moet open voor motorrijders, het hele jaar door. Als de in deze zaak gevolgde procedure voldoende is om wegen voor een complete categorie weggebruikers af te sluiten, vrezen wij het ergste voor de vrijheid van verkeer, en niet alleen voor die van motorrijders. 

Als je van plan bent om te komen, stuur dan even een mailtje naar ja@motorrijdersactiegroep.nl. De ruimte op de publieke tribune is beperkt, dus mogelijk moet je buiten op ons verslag van de zitting wachten. Houd je in Den Haag aan de regels, volg de aanwijzingen van verkeersregelaars en anderen op, en voorkom overlast: we willen alle andere wegen ook graag openhouden. Dankjewel! 

Aanvangstijd en locatie

  • Maandag 15 april 2024, 13:00
  • Raad van State, Kneuterdijk 22, 2514 EN Den Haag

Bron: Motorrijdersactiegroep

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws