Skip to main content

MAG en provincie Friesland beoordelen geleiderails

Geleiderails zijn in de meeste gevallen ontworpen voor auto’s en niet voor motorrijders. Om geleiderails ‘motorrijdersvriendelijk’ te maken, is een goede samenwerking nodig tussen de wegbeheerder en de motorrijders. Drie weken geleden konden we al melden dat het bestuur van de provincie Friesland heeft besloten om extra geld te investeren in de verkeersveiligheid van motorrijders. Op het Friese provinciehuis in Leeuwarden heeft hierover overleg plaatsgevonden tussen de MAG en de provincie en is een plan gemaakt om op 30 verschillende locaties maar liefst 4.435 meter motorrijdersvriendelijke geleiderails te plaatsen. Om zeker te weten dat het plan gaat leiden tot een goede aanpak, heeft MAG’s nieuwe beleidsmedewerker verkeer Andra van Deelen, samen met Klaas Smith van de provincie Friesland, deze week het volledige Friese wegennet afgereden en zijn alle geleiderails beoordeeld op ‘motorrijdersvriendelijkheid’.

Andra van Deelen: “De provincie Friesland en de MAG hebben in het verleden al vaker met succes samengewerkt en ook deze keer verloopt de samenwerking soepel. Ik ben onder de indruk van de manier waarop de provincie met ons motorrijders samenwerkt in de verbetering van de verkeersveiligheid van motorrijders. Al onze tips en suggesties worden serieus genomen en tijdens onze wegenschouw werd ook goed geluisterd naar onze adviezen over andere onderwerpen dan geleiderails. Zo hebben we ook uitgebreid gesproken over onoverzichtelijke kruisingen en het tijdig schoonmaken van wegen die vervuild zijn door landbouwvoertuigen.”

Volgens de planning van de provincie moet het werk nog dit jaar, maar in ieder geval voor de start van het volgende motorseizoen, zijn uitgevoerd.

Foto: Wim Taal

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws