Low Rider S, de nieuwe performance cruiser van Harley-Davidson

De nieuwe performance cruiser heeft Screamin’ Eagle-motorblok en minimalistische styling. De originele Harley-Davidson Low Rider verlegde de grenzen van factory-custom. Met de Low Rider S presenteert Harley-Davidson nu opnieuw een grensverleggende performance cruiser. Aangedreven door het Screamin’ Eagle Twin Cam 110™-motorblok is de Low Rider S het derde nieuwe model in Harley-Davidsons S Serie naast de Fat Boy S en de Softail Slim S. De S Serie bestaat uit bikes die ontworpen zijn voor maximale performance, gestyled op basis van de wereldwijde custom cultuur. Verbeterde vering en remmen maken het performancepakket van deze minimalistische cruiser compleet.

“Rijders vroegen ons vaak wanneer we weer een agressieve performance bike, zoals de legendarische FXR-modellen, zouden presenteren”, vertelt Harley-Davidson Director of Styling Brad Richards. “Dit is ons antwoord. De Low Rider S is geïnspireerd op de huidige tall-bike custom trend en op onze eigen rijke styling-historie. Tegelijk willen we met deze cruiser de deur naar Harley-Davidson-performance openen voor een nieuwe generatie rijders. We wilden rijders direct vermogen en maximale handelbaarheid bieden op een bike die gestript is tot de pure essentie.”

Die pure essentie begint met de krachtbron. Het Screamin’ Eagle Twin Cam 110-motorblok is een beul van een V-Twin met de grootste motorinhoud van alle blokken die Harley-Davidson af-fabriek installeert. Voorzien van een Screamin’ Eagle Heavy Breather performance-inlaat en Fat Bob-style 2-in-2-uitlaat, knalt dit blok 156 Nm op het asfalt bij 3500 tpm; dertien procent meer dan de standaard Low Rider. Een robuuste koppeling geeft dat vermogen door aan een Cruise Drive 6-versnellingsbak. Cruisecontrol is dankzij elektronische gasbediening standaard. De krachtbron en uitlaat zijn volledig afgewerkt in een combinatie van hoogglans zwart en wrinkle black.

De Low Rider S is even handelbaar als krachtig. Premium Ride-stikstofemulsieschokbrekers en een Premium Ride cartridge-voorvork geven de machine ongekende handelbaarheid en comfort. Componenten in de voor- en achtervering reageren razendsnel op hobbels en houden de banden op het asfalt voor vertrouwenwekkende, gecontroleerde handling en optimaal remvermogen. Het 3-schijfs remsysteem met dubbele, zwevende schijven voor, is standaard voorzien van ABS. Een nieuw solozadel, een recht dragster-stuurtje op 14 cm hoge risers en centraal geplaatste bedieningselementen zorgen voor een agressieve zithouding, recht boven de voetsteunen. Met 67,5 cm is de zadelhoogte laag.

De rijder kijkt over een opvallend speed screen dat de Low Rider S een unieke uitstraling geeft.

“Als je hard rijdt in deze zithouding, is windbescherming wel prettig”, legt Harley-Davidson Senior Stylist Dais Nagao uit. “De manier waarop we de koplamp wat dieper in het speed screen geplaatst hebben, levert de Low Rider S een agressief smoelwerk op. Duidelijker konden we het karakter van deze bike niet naar voren laten komen!”

Het solozadel en het gechopte achterspatbord houden de achterkant strak en clean. Doordat geen enkele andere kleur zo’n duidelijk statement maakt als zwart, is de Low Rider S uitsluitend leverbaar met Vivid Black op het plaatwerk. Andere zwarte afwerkingen versterken de donkere uitstraling: van de voorvork tot de console tot de spatbordsteunen aan de achterkant. De enige uitzondering: nieuwe, lichtgewicht gegoten aluminium Magnum Gold-wielen. Deze afwerking is geïnspireerd op de goudkleurige magnesiumwielen van racewagens uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Het gouden tankembleem is een ode aan de XLCR Café Racer uit 1977.

Ga naar H-D.com voor alle 2016 Harley-Davidson-modellen en voor je dichtstbijzijnde erkende Harley-Davidson-dealer. Voor beeldmateriaal ga naar www.h-dmedia.eu.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief