Skip to main content

KTM onthult vernieuwde 790 DUKE voor 2022

Vanaf zijn allereerste verschijning in 2017 heeft de KTM 790 DUKE met 29.000 verkochte exemplaren de wereldwijde markt voor motorfietsen flink opgeschud. Later werd ook de KTM 890 DUKE R oftewel de THE SUPER SCALPEL geïntroduceerd. Met zijn parallelle tweecilindermotor, de KTM LC8c, kwam dit beest bovenaan de voedselketen te staan in het middelzware segment. Begin 2021 werd de KTM 790 DUKE opgevolgd door de KTM 890 DUKE die over nog meer vermogen en verbeterde elektronica beschikte. 

De KTM 790 DUKE voor 2022 voegt een nieuw hoofdstuk toe aan het succesverhaal over het vermogen en de wendbaarheid van de KTM LC8c. De doorontwikkelde middelzware motorfiets is qua karakter en prestaties op-en-top READY TO RACE.

De KTM 790 DUKE biedt een ongeëvenaarde rijervaring en vult naadloos het gat tussen de KTM 390 DUKE en KTM 890 DUKE. Het model wordt op de Europese markt geherintroduceerd met een 95pk-uitvoering die geschikt is voor A2-configuratie. In de rest van de wereld krijgt het model een vermogen van 105 pk. De prijzen beginnen bij 8,999 € in Europa en de eerste exemplaren verschijnen vanaf juni 2022 in de showroom bij de dealers.

De uitvoering voor de rest van de wereld wordt aangedreven door de compactste tweecilindermotor in zijn klasse die goed is voor een vermogen van 105 pk en een maximumkoppel van 87 Nm. Deze motor is speciaal ontwikkeld voor het produceren van koppel voor een stabiel rijvermogen. Desondanks zorgt het indrukwekkende topbereik voor spanning in het hele toerentalbereik en het lage brandstofverbruik van slechts 4,4 l / 100 km betekent dat rijders nog langer kunnen genieten zonder dat ze zich zorgen moeten maken over het vinden van een tankstation.

Er is veel aandacht besteed aan het typische lichte, wendbare en sportieve DUKE-rijgevoel. De besturing is niet alleen wendbaar, maar ook zeer nauwkeurig dankzij de geometrie die speciaal is ontwikkeld voor sportief weggebruik. De hoogwaardige WP APEX-vering voor en achter garandeert een perfecte wegligging, zodat de rijder vol vertrouwen op zijn motorfiets zit.

De KTM 790 DUKE voor 2022 is net als een middengewicht bokser op zijn hoogtepunt: een kampioen als het gaat om wendbaarheid en kracht. Bovendien is het model nog steeds toonaangevend op het gebied van vermogen-gewichtsverhouding en uitrustingsniveau.

Op het vlak van elektronica schittert de KTM 790 DUKE met het geavanceerdste en compleetste pakket in het middelzware segment met standaard functies als:

Gevoelige traction control voor in de bochten (MTC)
Bochten-ABS met SUPERMOTO-modus
Drie standaard rijmodi om snel het motorgevoel en het MTC-niveau aan te passen
Full-color TFT-display van vijf inch
LED-verlichting rondom

Er zijn ook een aantal optionele functies beschikbaar die de KTM 790 DUKE naar een nog hoger niveau tillen:

● Quickshifter+ voor op- en terugschakelen zonder koppeling
● Motorslipregeling (MSR)
● TRACTIEMODUS
● Cruisecontrol
● Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS)
● KTM MY RIDE maakt het mogelijk handsfree telefoongesprekken aan te nemen of naar muziek te luisteren

De gebruikelijke selectie aan rijdmodi (RAIN, STREET en SPORT) biedt rijders de mogelijkheid om de tractie- en gasregeling eenvoudig naar wens in te stellen, zodat ze vol vertrouwen alle weg- en weersomstandigheden het hoofd kunnen bieden.

De KTM 790 DUKE voor 2022 is er in twee nieuwe kleurstellingen: een kleurstelling met traditioneel KTM-oranje en een volledig nieuwe kleurstelling met grijs en zwart motief.

De KTM 790 DUKE behoeft geen introductie, maar met zijn vernieuwde uitstraling die op zijn toch al legendarische prestaties en karakter aansluit, zal de KTM 790 DUKE voor 2022 zonder twijfel ook de nieuwe generatie rijders in de wereld van DUKE inleiden.

Er is een breed scala aan speciaal ontwikkelde KTM PowerParts- en KTM PowerWear-artikelen verkrijgbaar waarmee rijders hun motorfietsen kunnen personaliseren en zichzelf optimaal kunnen voorbereiden op READY TO RACE-prestaties.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws