KTM lanceert myKTM-app en connectivity unit

De myKTM-app geeft KTM SX-F-rijders meer controle door middel van snelle, eenvoudige motorinstellingen met cruciale tuningtools en behulpzaam advies, allemaal via je smartphone. Deze app is nu te downloaden voor zowel iOS als Android en de KTM PowerParts-set met de Connectivity Unit is nu te koop.

Er zijn duizenden uren gestoken in het ontwikkelen en testen van KTM’s geavanceerde myKTM-app, die beschikbaar is voor de volledige 2021-serie SX-F 4-taktmotoren van KTM. Dit innovatieve hulpmiddel biedt met goed ontworpen en intuïtieve menu’s eenvoudige, overzichtelijke toegang tot motor- en prestatie-instellingen en nauwkeurige aanbevelingen voor schokdempingsniveau’s.
De myKTM-app werkt door middel van een eenvoudige Bluetooth-verbinding met een Connectivity Unit die wordt geplaatst op het stuur. Wanneer de Unit is gesynchroniseerd met de app, wordt de motor toegevoegd aan je virtuele garage en is deze direct beschikbaar voor tal van tuningopties en aanbevelingen, ondergebracht in de secties ‘engine’ (Motor) en ‘suspension’ (Schokdemping).

Via engine kunnen rijders de parameters van hun motor aanpassen aan hun voorkeuren of het terrein en de omstandigheden die ze verwachten. Dit werkt door middel van schuifinstellingen, met verschillende presets voor aanpassing van cruciale parameters als engine braking (Motorremmen), throttle response (Gasrespons), tractioncontrol (Tractiecontrole) en launch control (Startcontrole). De wijzigingen in de app zijn wezenlijk, effectief en direct merkbaar, vanaf de eerste meters van een nieuwe ronde.
Via suspension kunnen rijders de rijeigenschappen van hun KTM SX-F nog verder specialiseren. Dankzij de sag assistant (Inzakassistent) en de aanbevelingen voor de suspension setting (Schokdempingsinstelling) hoef je minder te gokken rondom harde, modderige of zanderige ondergrond. Ook hier zijn de keuzes duidelijk voor de nieuwe gebruiker, maar tevens een waardevolle toevoeging voor de ervaren rijder en racer.

Joachim Sauer, KTM Senior Product Manager Offroad: “We zijn enthousiast over de introductie van de myKTM-app. Deze tool biedt een heel nieuw scala aan instelmogelijkheden en is ontwikkeld om de rijervaring te verbeteren, zodat iedere KTM SX-F-rijder het uiterste uit hun motor kan halen. We zijn blij met de veelzijdigheid van de app en hoe aanpassingen gemaakt met een smartphone zo’n interessant en direct effect kunnen hebben op het circuit. Wij blijven ons echter inzetten en we verwachten voorlopig het gebruik en de mogelijkheden van myKTM uit te breiden naar veel meer modellen in de KTM Offroad-serie.”

Bezoek voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid van de KTM PowerParts-set met de Connectivity Unit de lokale erkende KTM-dealer.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief