Skip to main content

KTM lanceert 2023 Enduro modellen

KTM domineert al decennialang de Enduro-competitie en de nieuwste versie van de KTM EXC- en EXC-F-modellen zetten deze trend gewoon voort. De KTM Enduro-serie voor 2023 staat met een vernieuwd ontwerp bij de dealer, evenals een chroomstalen frame met oranje coating en de beproefde WP XPLOR-vering.

De KTM Enduro-serie van 2023 biedt voor ieder wat wils, waardoor we het meest uitgebreide aanbod op de enduromarkt kunnen bieden. Dat begint al met de KTM 150 EXC tweetakt en eindigt bij onze echte krachtpatser, de KTM 500 EXC-F viertakt.

Nieuw voor 2023 is het verfrissende ontwerp met een wit, paars en oranje kleurenschema, dat prachtig met elkaar mixt. Dit design werd door de ontwerpers gekozen als eerbetoon aan de enduro-modellen uit de vroege jaren negentig. De looks worden nog eens extra benadrukt door het gebruik van het chroomstalen frame met oranje coating. Dit frame is een mooie afspiegeling van de styling die je terugvindt op de fabrieksmachines van KTM.
Als we kijken naar de verschillende krachtbronnen, dan eist KTM wederom haar plaats op als leider in de paddock als het gaat om tweetakttechniek. Dat is te danken aan KTM’s gepatenteerde Transfer Port Injection (TPI)-technologie. Deze techniek zorgt niet alleen voor minder uitstoot en een lager brandstofverbruik, maar ook voor een zeer soepele en krachtige vermogensafgifte over het gehele toerenbereik.

Er is tevens een rijk aanbod aan viertaktmodellen beschikbaar, beginnend met de KTM 250 EXC-F en KTM 350 EXC-F. Verder bestaat de reeks uit de krachtpatsers van de serie, KTM‘s 450 EXC-F en 500 EXC-F. Alle viertaktmodellen excelleren in hun klasse door hun sterke motorblok. Ze zijn zo ontworpen om een enorm koppel te leveren in het lage toerenbereik, terwijl er een superieur vermogen vrijkomt bij hogere toerentallen.

Deze modellen worden vergezeld door de altijd populaire KTM EXC Six Days-serie. Deze enduro’s vormen een speciaal eerbetoon voor de komende FIM International Six Days Enduro van 2022 in Frankrijk. De EXC Six Days-enduro‘s onderscheiden zich door de uitgebreide lijst aan onderdelen die rechtstreeks uit de racerij komen.
Elke enduro uit deze serie is standaard voorzien van volledig instelbare WP Xplor-vering en kan tevens profiteren van het Progressive Damping System (PDS) aan de achterzijde. PDS is een vaste factor bij alle KTM EXC- en EXC-F-modellen en zorgt voor minder onderhoud dankzij minder bewegende onderdelen. Daarnaast zorgt het systeem voor meer bodemvrijheid en is er dus minder kans om te blijven haken achter boomstammen of rotsen.

Dankzij KTM’s wereldwijde dealernetwerk is ondersteuning letterlijk altijd om de hoek en kun je daar als rijder uiteraard ook terecht voor het verkrijgen van onderdelen. Dat geldt tevens voor alle producten uit onze twee catalogi, KTM PowerWear en KTM PowerParts. Speciaal ontworpen voor alle offroadrijders die het hoogste niveau aan prestaties, bescherming en mobiliteit zoeken.

De 2023 KTM EXC- en EXC-F-modellen zijn vanaf mei 2022 bij de dealers verkrijgbaar. Alle details vind je hier.

	

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws