KTM en Living for the Weekend organiseren eerste elektrische crosswedstrijd

Door de handen ineen te slaan, is het Living for the Weekend (organisator van het Pro Motocross evenement) en KTM Nederland gelukt om voor het eerst in Nederland een offroad-race te organiseren voor elektrische motoren. De wedstrijd maakt onderdeel uit van het Pro Motocross-evenement, dat in het weekend van 30 en 31 juli wordt gehouden. De samenwerking creëert een boost voor de elektrische motorsport en op die manier kan het publiek kennismaken met de huidige mogelijkheden van e-technologie.

Een selecte groep van jonge rijders gaat zondag 31 juli tijdens het Pro Motocross evenement de strijd met elkaar aan op de KTM SX-E5. Alleen de beste tien rijders van de goed gevulde 50 cc klasse (met verbrandingsmotor) kwalificeren zich voor deze unieke race. De finale wordt over zes minuten plus één ronde verreden en zal bepalen wie het snelst rondgaat met deze innovatieve elektrische offroadmotor.

De elektrische KTM SX-E5 biedt het perfecte platform voor de jonge, talentvolle rijders om kennis te maken met e-motorsport. Dat doen ze direct op de best mogelijke manier, want de SX-E5 geeft ze een motor die een handelbare, maar krachtige vermogensafgifte kent en dit weet te combineren met een toereikende actieradius én toonaangevende wendbaarheid. Door deze combinatie is de KTM niet alleen een uitstekend leermiddel voor beginnende rijders, maar kan deze ook gebruikt worden door jongens en meiden die door willen groeien naar hogere competities. De KTM SX-E 5 kent een flink aantal hoogwaardige en innovatieve features, zoals het verstelbare subframe waardoor de motorfiets mee kan groeien met de kinderen. Daarnaast beschikt deze e-motor over WP XACT-vering, een licht chroomstalen frame en een batterijpakket met 907Wh aan opgeslagen energie.

De eerste offroad-race vindt in het weekend van 30 en 31 juli plaats tijdens het door Living for the Weekend georganiseerde Pro Motocross evenement. Het circuit van Nederweert biedt een ideaal strijdtoneel door het compacte en overzichtelijke geheel. Op de eerste dag van het evenement staan er vijf klassen (85, 125, 250, 450 cc en WMX) aan de start, maar op zondag worden daar nog de 50 en 65 cc aan toegevoegd. En uiteraard komen de beste tien rijders van de 50 cc elkaar weer tegen in de allereerste offroad-race voor elektrische motoren. Tickets voor het Pro Motocross evenement zijn te verkrijgen via Home – Living for the Weekend.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief