KTM behaalt vijfde recordjaar op rij

KTM wist in het jaar 2015 zowel de verkoopaantallen als de omzet te vergroten, waardoor 2015 voor KTM voor de vijfde keer op rij een recordjaar is geworden. Sterker nog, in 2015 steeg de omzet voor het eerst boven de miljard euro! KTM is daarmee het snelst groeiende motormerk, en dat al jarenlang. In het fiscale jaar 2015 werden er wereldwijd 180.801 motoren van de merken KTM en Husqvarna verkocht, waarmee de verkoopaantallen ten opzichte van het vorige jaar met 14% zijn gestegen. De omzet steeg daardoor met 18% tot 1,02 miljard euro in dezelfde periode.

Significante toename bruto winst
Naast de omzet en de verkoopaantallen wist KTM dit jaar ook het bedrijfsresultaat aanmerkelijk te verbeteren. Met een verwachte bruto winst van 95 miljoen euro vestigde KTM in het fiscale jaar 2015 dus nog een record, dat het bedrijfsresultaat van het jaar ervoor met 26% te boven gaat.

Versterking van de locatie in Oostenrijk
In 2015 investeerde KTM ongeveer 110 miljoen euro in Mattighofen en Munderfing, wat een toename van 30% ten opzichte van het fiscale jaar 2014 betekent en zorgt voor een verdere uitbreiding en versterking van de Oostenrijkse vestigingen.

Record in werkgelegenheid op het hoofdkwartier in Mattighofen
Aan het einde van het jaar waren er wereldwijd 2.515 mensen werkzaam bij de KTM groep, ook weer een record, ditmaal op het gebied van werkgelegenheid. In het fiscale jaar 2015 kwamen er 372 werknemers bij, waarvan 338 in Oostenrijk.

Vooruitzichten 2016
De directie van KTM AG verwacht dat de omzet en de verkoopaantallen in het fiscale jaar 2016 nog verder zullen toenemen.

Vlnr: Hubert Trunkenpolz, Viktor Sigl, Stefan Pierer, Friedrich Roithner en Harald Plöckinger

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief