Skip to main content

De miljoenste KTM motorfiets, een KTM Adventure 390, is van de productielijn gerold in Bajaj’s Chakan-fabriek in Pune, India. Deze fabriek van Bajaj Auto Limited produceert sinds 2011 KTM- (125cc tot 390cc) en Husqvarna (125cc tot 401cc) motorfietsen voor wereldwijde distributie. Ter gelegenheid van deze gelegenheid waren Stefan Pierer, CEO van Pierer Mobility AG, en Rajiv Bajaj, algemeen directeur en CEO van Bajaj Auto Limited, aanwezig in de Chakan-fabriek.

“Productie is van oudsher een van onze sterke punten, en de miljoenste KTM is daar een bewijs van”, aldus Rajiv Bajaj. “Toen we ons partnerschap in 2007 aangingen, stelden we ons ten doel om als strategische partners innovaties te ontwikkelen, die de merken van KTM wereldwijd bekend zouden maken. Nu hebben we een miljoen bereikt, maar er zijn er komen er nog veel meer”, aldus Bajaj.

Stefan Pierer, CEO van Pierer Mobility AG: “Dit is inderdaad een gedenkwaardige gelegenheid voor zowel Pierer Mobility als Bajaj Auto. Ons succes is gebaseerd op vier pijlers: globalisering, constante innovatie, gemotiveerde medewerkers en merkreputatie. Als Europa’s toonaangevende fabrikant van gemotoriseerde tweewielers hebben we in Bajaj de juiste partner, met dezelfde passie om samen zulke succesvolle diensten te leveren. Dit geeft ons vertrouwen voor de toekomst.”

Miljoenste KTM uit Bajaj fabriek in Pune, India

Over Bajaj Auto:

Met 18 miljoen verkochte motorfietsen in meer dan 79 landen is het Indiase Bajaj echt “The World’s Favorite Indian”. Het is India’s nummer 1 motorexporteur; twee van de drie buiten India verkochte motorfietsen hebben een Bajaj-badge. Het bedrijf is ook ‘s werelds grootste fabrikant van driewielers. Bajaj Auto is het eerste tweewielerbedrijf ter wereld met een marktkapitalisatie van 1 biljoen Indiase rupees (€ 11,2 miljard) en zodoende ‘s werelds meest waardevolle tweewieler- en driewielerbedrijf. Het levert al 75 jaar producten met het beste ontwerp en de beste technologie in zijn klasse, gebouwd op compromisloze kwaliteit. De niet-aflatende toewijding van het bedrijf aan nieuwe product-initiatieven heeft het klaar gemaakt voor de toekomst.

Over de Pierer Mobility groep:

Pierer Mobility AG is de houdstermaatschappij van Europa’s toonaangevende fabrikant van gemotoriseerde tweewielers en produceert een volledig assortiment premiummerken, waaronder KTM, GasGas en Husqvarna Motorcycles. Met sterke punten op het gebied van innovatie, is Pierer Mobility via haar motormerken ook een baanbrekende technologieleider op het gebied van e-mobiliteit op twee wielen. Husqvarna E-Bicycles, GasGas Bicycles, FELT Bicycles en R Raymon vormen zo een aanvulling op het tweewielersegment. Het premium merkaanbod wordt gecompleteerd door hoogwaardige componenten, geproduceerd onder de merknaam WP, en KTM X-Bow high-end sportauto’s.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws