Skip to main content

KNMV start eSports Dutch eMotoGP Team

KNMV op zoek naar het Dutch eMotoGP Team!
Kwalificeer je via The Ultimate Lap

Als eerste Nederlandse sportbond gaat de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) op zoek naar een eigen esports team, het Dutch eMotoGP Team.
De eerste ‘echte’ MotoGP race van 2018 staat aankomende zondag pas gepland, maar vanaf vandaag start de KNMV de zoektocht naar haar eigen esports team. Via de The Ultimate Lap kunnen motorsportfans en gamers zich kwalificeren door hun snelste rondetijd neer te zetten in de MotoGP game.

Het Dutch eMotoGP Team zal vervolgens onder professionele begeleiding klaar worden gestoomd voor het wereldkampioenschap eMotoGP, dat later dit jaar zal plaatsvinden.

“Wij zijn er trots op dat we als eerste sportbond in Nederland met dit nieuwe gaming concept komen. Op deze manier bereiken we de nieuwe, jongere generatie en maken we ze enthousiast voor deze nieuwe tak van motorsport, aldus Patrice Assendelft, directeur van de KNMV.

Race de snelste ronde in de Esports Game Arena
De eerste locatie waar deelgenomen kan worden aan The Ultimate Lap is de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. Tot en met juni kunnen gamers hun kans wagen. In de komende weken worden er meerdere gaming- en motor gerelateerde locaties bekendgemaakt waar The Ultimate Lap zal worden aangeboden.

Eind juni, in de week voorafgaand aan de TT-Assen, nodigt de KNMV dan de snelste rijders uit voor een scoutingsdag op het TT-Circuit. Daar zal bepaald worden welke gamers deel uit gaan maken van het eerste Dutch eMotoGP Team.

KNMV

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws