KNMV denkt aan motorrijbewijs vanaf 16 jaar

Het Centraal Bureau voor de Statistiek presenteerde bij de start van de Motorbeurs Utrecht cijfers waaruit blijkt dat het aantal jongeren met een motorrijbewijs de afgelopen drie jaar is afgenomen. In de optiek van de KNMV wordt dit veroorzaakt door onhandige regels rondom het motorrijbewijs.

Op 1 januari van dit jaar hadden bijna 25.000 jongeren tussen 18 en 25 jaar een motorrijbewijs, dat is bijna 30 procent minder dan drie jaar geleden. Onder 18- en 19-jarigen is dat aantal zelfs met 60 procent afgenomen, zo bleek uit de cijfers van het CBS. In 2012 behaalde een recordaantal jongeren hun rijbewijs vanwege de introductie van het A1 en A2 rijbewijs in 2013. Sinds de introductie van deze rijbewijzen is het aantal jongeren met rijbewijs afgenomen.

“We zijn niet tevreden met hoe het nu gaat. Daarom gaan we de komende tijd, met hulp van wetenschappelijk onderzoek, bekijken of het mogelijk is om op 16-jarige leeftijd al je motorrijbewijs te halen,” aldus Patrice Assendelt, directeur van de KNMV. “In Duitsland en Italië mag je al op je 16e beginnen met rijlessen. Dat betekent dat het brommerrijden misschien wat wordt ontmoedigd, maar op die manier gaan jongeren met hun motor wel veiliger het verkeer in.”

Er is ook goed nieuws met het oog op de jongere motorrijders. De laatste jaren kopen steeds meer jongeren een nieuwe motor. De liefde voor motorrijden is er dus nog steeds.

{snippet YTVideo|pxsZasrv764|}

Video: uitzending RTL Z

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief