Skip to main content

Kawasaki met fabrieksteam terug in World Endurance

Kawasaki heeft al een benijdenswaardige staat van dienst in een van de meest uitdagende disciplines van de motorsport. In 2014 bevestigt Kawasaki Motors Europe de officiële steun aan het SRC Kawasaki team, in geselecteerde rondes van het World Endurance Championship 2014 en verder. Kawasaki Motors Europe support de Franse SRC Kawasaki onderneming, gerund door Gilles Stafler. Beginnend met een drie man sterk “dream team” voor 2014 bestaande uit Gregory Leblanc, Fabien Foret en Matthieu Lagrive (met Nicolas Salchaud als reserve), als voorbode op een meer omvattende aanval in het seizoen 2015.

De timing om dit jaar te starten is perfect volgens Mr. Keisuke Goto, Branch Manager branche Frankrijk bij Kawasaki Motors Europe. Hij refereert hiermee aan het 30-jarige jubileum jaar van het iconische Ninja merk. “Er bestaat al een schat aan prestaties voor Kawasaki teams en rijders in het World Endurance Championship. Kawasaki machines, zowel officiële raceteams als individuele rijders, hebben al vele podiumplekken behaald. Gezien het 30-jarig bestaan van Ninja en het huidige kampioenschap in de World Superbikes van Tom Sykes met de Ninja ZX-10R, is het passend deze officiële steun aan te kondigen. Met het resterende seizoen 2014 als voorbereiding, hoog gerespecteerde rijders en eveneens zeer gerespecteerde pit crew, geloven wij in een platform voor nog grotere successen.”

Team Manager namens SRC Kawasaki, Gilles Stafler vult aan. “Er gingen al enige tijd geruchten rond dat Kawasaki terug zou keren in het World Endurance Championship. Ik ben erg blij dat deze deelname gecentreerd is rond SRC. Het team, met ervaren medewerkers (sommigen met meer dan 25 jaar ervaring), is klaar voor een aanval op het wereld kampioenschap. Zelf begon ik in 1993 met Kawasaki. Stabiliteit, ervaring en het familiegevoel maken ons team sterk. En eerlijk gezegd is dit een droom die uitkomt voor ons allemaal. We hebben al vele 24-uurs races gewonnen in de laatste jaren en we zullen er alles aan doen om nog meer races te winnen. Met als uiteindelijk doel de World Endurance titel met een Kawasaki Ninja ZX-10R.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws