Skip to main content

Kalender Dutch Masters of Motocross 2018 bekend gemaakt

De KNMV heeft na bekendmaking van de MXGP-kalender het programma voor het nieuwe seizoen Dutch Masters of Motocross samengesteld. Het kampioenschap bestaat uit vier wedstrijden, Markelo, Oldebroek, Mill en Lichtenvoorde, waaronder een spectaculaire finale tijdens de Zwarte Cross.

De competitie begint op zondag 11 maart 2018 in Markelo. Dit evenement is een week voor de eerste Europese MXGP-wedstrijd in Valkenswaard en past daarom perfect in het programma van de WK-rijders. De tweede wedstrijd wordt op paasmaandag 2 april 2018 verreden op circuit ‘De Bargen’ in Oldebroek. Na een vlekkeloos WK Zijspancross in 2017 mag Stichting Circuit Oldebroek dit jaar de sterkste Nederlandse motocrosscompetitie verwelkomen. Voor de derde wedstrijd reizen we af naar het zuiden van het land, deze wordt op 6 mei verreden in het Brabantse Mill. Deze wedstrijd is een week voor de MXGP-wedstrijd in Kegums, voor de WK-rijders is de wedstrijd in Mill een goede mogelijkheid om weer aan het zand te wennen dat ze ook in Letland te wachten staat.De laatste wedstrijd van het seizoen wordt, net als dit jaar, verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De mannen en vrouwen van De Feestfabriek organiseren de wedstrijden op 13, 14 en 15 juli 2018.

18 november 2017: Start voorverkoop Zwarte Cross
De voorverkoop voor het festival en de wedstrijden start op zaterdag 18 november. Wil jij er zeker van zijn dat je bij de finale van de Dutch Masters of Motocross aanwezig bent, zorg er dan voor dat je op 18 november niks plant. Vorig jaar waren de kaarten in recordtijd uitverkocht. Het exacte tijdschema voor de finalewedstrijd moet nog gemaakt worden, maar in grote lijnen is dit hetzelfde als in 2017, wat inhoudt dat de 85cc en 125cc klassen op vrijdag en zaterdag in actie zullen komen en de 250cc en 500cc klassen op zaterdag en zondag.

Medio december wordt de ONK/NK Motocross-kalender naar alle waarschijnlijkheid bekend gemaakt.

Foto: KNMV


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws