Juni 2021 was beste maand ooit voor Ducati

De zeer positieve trend zet zich voort voor Ducati die, aan het einde van de eerste zes maanden van 2021, 34.485 motorfietsen heeft geleverd, een stijging van + 43% ten opzichte van 2020 en + 9% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Voor het bedrijf was met name juni de beste maand ooit met 8.598 verkochte exemplaren wereldwijd. De orderportefeuille (te leveren motorfietsen) is de hoogste die het bedrijf ooit heeft genoteerd aan het einde van het eerste halfjaar, met + 63% ten opzichte van dezelfde periode in 2020 en een groei van + 284% ten opzichte van 2019.

Francesco Milicia, VP Global Sales Director Ducati: “De maand juni was de beste ooit voor het bedrijf, een bevestiging van de positieve trend die begon met de uitstekende tweede helft in 2020 en met de aanzienlijke groei in het eerste kwartaal van 2021. Ondanks de grote complexiteit in de toeleveringssector en het transport, met vertragingen in de leveringen en een schaarste aan verschillende grondstoffen, en de moeilijkheden als gevolg van de vele lockdowns in deze eerste zes maanden van 2021 in verschillende delen van de wereld, heeft Ducati een echt significante groei laten zien, die bijna 10% boven de pre-Covid waarden ligt. De orderportefeuille is ook uitstekend, waaruit blijkt dat liefhebbers het 2021 gamma waarderen en dat de familie van Ducatisti zich steeds meer uitbreidt”.

De sterke groei wordt geleid door Australië (+ 82%), Italië (+ 55%) dat zichzelf bevestigt als de topmarkt met 6.071 motorfietsen, Japan (+ 53%) en Noord-Amerika (+ 51%).

De motorfietsen die het meest zijn geleverd aan Ducatisti zijn de Multistrada V4, de eerste motorfiets ter wereld uitgerust met radar voor en achter, de Ducati Scrambler 800 dankzij het succes van de Nightshift en Icon Dark versies en de Streetfighter V4, de super-naked Ducati bij uitstek, modern en technologisch.

Uitstekende cijfers ook voor de nieuwe Monster, die in april op de markt kwam. Gekenmerkt door geweldige en gemakkelijk te beheersen prestaties, is het een concentraat van plezier dankzij zijn lichtheid, een wendbaar en intuïtief chassis en state-of-the-art elektronische apparatuur.

Ducati is aanwezig in meer dan 90 landen over de hele wereld met 769 dealers. De nieuwe Diavel 1260 S “Black and Steel”, die geïnspireerd is op het “Materic” concept gepresenteerd op de Design Week in Milaan en de Hypermotard 950 SP in de nieuwe dynamische kleurstelling die verwijst naar de racewereld, zijn net aangekomen bij de Ducati dealers.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief