Jasper Iwema aan de zijlijn met beenbreuk

Tijd tot Indianapolis moet voldoende zijn voor herstel

Motorcoureur Jasper Iwema (22, Hooghalen) uitkomend in het FIM wereldkampioenschap motorwegrace met steun van GAMMA Bouwmarkten, is voorlopig uitgeschakeld door een beenbreuk opgelopen bij een valpartij tijdens de Grand Prix van Italië. Iwema verwacht op tijd hersteld te zijn voor de Grand Prix van Indianapolis die over veertien dagen wordt verreden in de Verenigde Staten. 

Iwema kwam ten val tijdens de kwalificatie voor de Gran Premio d’Italia TIM op het circuit van Mugello. De Drent ging een dag later wel van start in de race nadat röntgenfoto’s gemaakt in de Clinica Mobile op het circuit geen breuk lieten zien. Ook na een ziekenhuisbezoek in Nederland was er geen indicatie dat de pijn die Jasper ervoer door iets anders kwam dan een zware kneuzing. Na een MRI-scan geïnitieerd door KNMV-Bondscoach Barry Veneman in het ziekenhuis in Almelo blijkt nu dat Jasper’s sprongbeen (Talus) is gebroken. Het sprongbeen verbindt de voet met het been. Waarschijnlijk heeft het opgehoopte vocht in Jasper’s voet ervoor gezorgd dat de breuk op eerdere foto’s niet zichtbaar was. Na constatering van de breuk is de voet direct in het gips gezet.

De enige Nederlander in het wereldkampioenschap moet een geplande demonstratie met zijn GAMMA Moto3-machine en een deelname aan ’s werelds eerste kampioenschap voor elektrische racemotoren komende zondag tijdens de GAMMA Racing Day laten schieten. Iwema zal voor zijn fans wel aanwezig zijn op het TT Circuit Assen, maar moet zich de komende dagen rustig houden om op tijd te kunnen herstellen voor de Red Bull Indianapolis Grand Prix.

Jasper op het circuit van Mugello

Bron en foto: Iwemania, LPD international Assen


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief