Indian Motorcycles: motorzadel met koeling en verwarming

Indian Motorcycle introduceert vandaag een revolutionaire technologie die het comfort van rijders verbetert met een superieur koelsysteem dat ritten tijdens warm weer veraangenaamt. Op dit systeem is octrooi aangevraagd. De volledig nieuwe ‘ClimaCommand Classic Seat’ biedt zowel de rijder als passagier verwarming en verkoeling en verandert de regels van het spel met drie kernelementen: 

• een intern ontwikkelde thermo-elektrische module die de warmte van de rijder wegpompt
• een kanaalsysteem voor het koelen van de thermo-elektrische module; hierop is octrooi aangevraagd
• grafeen, een sterk geleidend en flexibel materiaal dat de verspreiding van warmte en koelte optimaliseert en superieur comfort waarborgt

De thermo-elektrische technologie van Indian Motorcycle is veel doeltreffender dan de convectiesystemen die op brede schaal in de autosector worden gebruikt. Een cruciaal prestatievoordeel van de ClimaCommand-technologie is dat die een koud aanvoelend oppervlak creëert in plaats van simpelweg koude lucht door perforaties te stuwen, zoals ventilatiesystemen in auto’s dat doen.

“Ondanks alle vooruitgang rond verwarmings- en koelsystemen voor zittingen bestond er nog geen koeltechnologie die daadwerkelijk een einde maakte aan de ongemakken van ritten tijdens warm weer. Met ClimaCommand hebben onze technici dat probleem eindelijk opgelost,” verklaarde Ross Clifford, vice president Parts, Garments, and Accessories bij Indian Motorcycle. “De combinatie van onze thermo-elektrische technologie en grafeen verandert de regels van het spel en geeft eens te meer blijk van de baanbrekende innovaties die Indian Motorcycle aflevert.”

Voor het geleiden van warmte en koelte monteerden de technici van Indian Motorcycle een thermo-elektrische module in de zitting om de temperatuur rechtstreeks te kunnen regelen. Deze thermo-elektrische module geeft stroom af aan het grafeen, waardoor één kant van het materiaal warmte absorbeert. Deze warmte wordt aan de andere kant van het materiaal weer afgegeven. Door het omkeren van de elektrische stroom wisselen warmte en koude voortdurend van kant. Vervolgens wordt er voor het verspreiden van de warmte en koelte over de hele zitting gebruikgemaakt van grafeen, een nanomateriaal dat voor de volle honderd procent is vervaardigd op basis van carbonatomen.

De goed gedempte ‘ClimaCommand Classic Seat’ staat garant voor ongekend comfort op de Thunderstroke-modellen. Dankzij de onafhankelijke regeling (laag, gemiddeld, hoog) kunnen de rijder en passagier zelf hun niveau van verwarming of koeling bepalen. Aangezien er geen sprake is van perforaties, afvoeren of kanalen, is de vinylafdekking van de zitting bijzonder duurzaam en bestand tegen water en uv-straling. Het comfort van passagiers wordt verder verhoogd door de zachte armsteunen en de zachte rugleuning op de koffer. Beiden zijn ontwikkeld om naadloos samen te gaan met de ClimaCommand Classic Seat.

Een belangrijk aandachtspunt is dat de ClimaCommand Classic Seat niet is geïntegreerd met Ride Command. Dit jaar komen er echter ClimaCommand-zittingen met Ride Command beschikbaar voor de Chieftain en Roadmaster (modeljaar 2020). 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief