Indian Motorcycle maakt data Europese Flat Track Series 2020 bekend

Indian Motorcycle investeert verder in de groei van de Europese motorsport via de Dirt Track Riders Association (DTRA) en maakt de racedata bekend van de 2020 Indian Motorcycle European Flat Track Series.

Na het succes van de eerste serie races in 2019, heeft Indian Motorcycle samengewerkt met de DTRA om tot een aantal nieuwe data en evenementen te komen die aansluiten bij de geest van het Flat Track racen – een groeiende scene in Europa – en die ervoor zorgen dat het ‘Indian Motorcycle Flat Track Series’ kampioenschap toegankelijk en opwindend is voor rijders van verschillende niveaus.
In het kampioenschap van vorig jaar reed Indian Motorcycle coureur Leah Tokelove consistent naar een tweede plek in de ranglijst, terwijl haar teamgenoot uit het Krazy Horse team Lee Kirkpatrick de derde plek bezette van het Europese Hooligan podium.

Drie uitzonderlijk populaire raceklassen worden opengesteld voor de zware 750cc+ meercilinder ‘Hooligan’ machines, zoals de Indian FTR 1200 en Scout, de open ‘Pro’ klasse, gedomineerd door de lichtgewicht DTX-gebaseerde machines en de pre-1975 ‘Vintage’ klasse.
Alle klassen richten zich op zowel amateurs als pro’s, met circuits die passen bij de mogelijkheden van beide groepen, zoals de snelle ½-mijls circuits, nauwe, korte tracks en een TT. Het kampioenschap wordt gevormd door een aantal van de beste races in Europa en laat zo wereldwijd het enorme potentieel van de Europese Flat Track scene en de rijders zien.

Indian Motorcycle European Flat Track Series:
Klassen: Hooligan, Vintage & Pro (open klasse)
Races: Elk vier ronden met de drie beste resultaten die meetellen

  • Ronde 1: 2 en 3 mei Hells Race, Holland – Kort circuit met lichte klei-ondergrond – Open voor alle klassen. Een perfecte seizoensopener op het circuit van Dirttrack Lelystad Stadium.
  • Ronde 2: 6 en 7 juni Greenfield TT, UK – Dirt-Track TT circuit – Open voor de Pro en Vintage klassen. Greenfield TT kent spectaculaire sprongen en is dus ongeschikt voor de Hooligan machines die op wegmotoren zijn gebaseerd. Ook onderdeel van de UK DTRA Indian Motorcycle Flat Track Nationals Series.
  • Ronde 3: 13 juni – El Rollo tijdens Wheels and Waves, San Sebastian, Spanje – Dirt Short-Track – Open voor alle raceklassen. De El Rollo dirt-track race tijdens Wheels and Waves is een gigantisch evenement op de Europese racekalender.
  • Ronde 4: 18 tot 20 september Krowdrace, Parchim, Duitsland – 1/2 mijl – Open voor alle klassen. Na een eerste editie in 2019, wordt Krowdrace dit tweede jaar een nog groter event.

Individuele Raceprijzen: (Bovenop de prijzen van de lokale race-evenementen) Winnaar Pro – 200 Euro / Winnaar Hooligan – 150 Euro / Winnaar Vintage – 150 Euro

Registratie: Deelname aan de races van het kampioenschap staat open voor iedereen, zelfs als je niet alle rondes mee kunt maken. Je weet maar nooit: misschien heb je wel meer succes dan je verwachtte!
Prijzen en voordelen zijn alleen beschikbaar voor geregistreerde coureurs. Zij dienen zich te houden aan het reglement van het kampioenschap en de regels en reglementen van de verschillende races. Registraties starten in januari en lopen tot aan de eerste race. Het volledige reglement is te vinden op de DTRA website en de sites en locaties van de verschillende evenementen. (Link naar de registratie via de site van DTRA: https://www.dirttrackriders.co.uk/)


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief