Indian Motorcycle: FTR1200 accessoirepakketten Tracker, Rally, Sport en Tour

Indian Motorcycle, America’s first motorcycle company, brengt het complete accessoireaanbod voor de nieuwe FTR 1200 naar de International Motorcycle and Accessories Exhibition (EICMA) in Milaan. Meer dan 40 individuele accessoires bieden rijders de mogelijkheid bijna eindeloos te combineren om zo de FTR 1200 echt helemaal eigen te maken. Tegelijkertijd heeft Indian wel vier collecties samengesteld rond vier thema’s: Tracker, Rally, Sport en Tour. Alles om de FTR 1200 dé stijl mee te geven die past de gewenste rijstijl. 

Indian laat met de ontwikkeling van de FTR 1200 een nieuw tijdperk aanbreken voor de Amerikaanse V-twin. De nieuwe creatie combineert elementen van het flat track, de straat en de racewereld en laat ze samensmelten tot een unieke motorfiets. De introductie van de vier accessoirecollecties en de complete accessoirelijn met meer dan 40 delen en accessoires, brengt het FTR 1200 platform naar een nieuw niveau, doordat rijders het kunnen aanpassen op een manier die uiting geeft aan hun heel persoonlijke wensen.

“In zijn standaarduitvoering is de FTR 1200 een prachtige, op het flat track geïnspireerde straatmotorfiets met heel veel mogelijkheden om te personaliseren en customizen,” zegt Reid Wilson, Sr. Director voor Indian Motorcycle. “De nieuwe accessoirelijn betekent echt een serieuze verdere uitbreiding op het FTR 1200 platform. Het biedt de mogelijkheid te kiezen voor een complete collectie of accessoires te combineren tot iets volkomen unieks.”

De vier FTR 1200 accessoirecollecties zijn:

Tracker
De Tracker collectie voor de FTR 1200 staat het dichtst bij de roots van de FTR 1200: het flat track. Het is dé manier om een motorfiets te bouwen die het meest lijkt op de FTR750 racer. Dankzij een laag zadel met unieke zitting, een hoge slip-on uitlaat van Akrapovič en een aan de zijkant geplaatst nummerbord.

Rally
De Rally collectie haalt zijn inspiratie uit de verlaten kampeerplekken langs stoffige buitenwegen. Rijders herkennen onmiddellijk de stevige aluminium spaakwielen en de hooggeplaatste Akrapovič uitlaat. Een uniek zadel, spatborden, tankschilden, windscherm en het Rally stuur van ProTaper. Samen met de hooggeplaatste nummerplaathouder zijn dit de onderdelen van de Rally collectie. Deze configuratie laat de FTR 1200 optimaal profiteren van de veerweg van 150 mm.

Sport
De Sport collectie is een no-nonsense verzameling carbondelen die niet alleen zorgen voor extra snelheid maar ook de sportieve prestaties van de FTR 1200 extra visueel onderstrepen. Deze collectie haalt het sportieve hart van de FTR 1200 naar boven met z’n lage slip-on uitlaat van Akrapovič en een unieke carbon voorspatbord, tankschild en zitting.

Tour
De Tour collectie biedt extra gebruiksgemak en maakt van de FTR 1200 een echte kilometervreter. Met extra opbergruimte in de vorm van een waterdichte roll-top zijtas en tanktas en een windscherm. De Tour collectie geeft de FTR-200-rijder extra comfort op lange ritten.

“Bij de ontwikkeling van de FTR 1200 was het belangrijk voor ons om een uniek platform te maken dat veel ruimte bood voor personalisatie en aanpassingen die zowel zorgen voor extra dynamiek als gebruiksgemak,” zegt Ben Lindaman, Indian Motorcycle Senior International Product Manager. “Met deze accessoires en collecties kan iedereen zijn heel persoonlijke motorfiets vormgeven.”

De FTR 1200 combineert een design dat z’n inspiratie haalt uit de racewereld met een rechte zithouding en lekker lichte besturing voor optimale controle. De nieuwe 1203cc V-Twin met circa 120 pk (90kW) geeft elke berijder het gevoel van de professional, bij elke draai aan de gashendel. Dit nieuwe platform is een belangrijke pijler in de strategie van Indian Motorcycle om wereldwijd een bredere klantenkring aan te trekken. De complete lijn accessoires is vanaf de lente van 2019 beschikbaar via de Indian dealers. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief