High-Bike Testcenter Ischgl Oostenrijk: testrijden met 2019 motormodellen

Op 1 juni opent ‘High-Bike testcentrum Paznaun’ in Ischgl, het enige motor testcentrum van Europa met meerdere merken, voor de negende keer zijn deuren. De nieuwste modellen van motormerken als BMW, KTM Triumph, Yamaha en Aprilia zijn van begin juni tot en met eind september beschikbaar voor testritten door de adembenemende Alpen. De echte motorfanaten gaan 26 t/m 28 juli naar het Paznaundal voor het must-visit event de ‘Top of the Mountain BIKER SUMMIT’: de hoogste motorbike meeting van Oostenrijk. Circa 40 testmotoren in het ‘High Bike Testcentrum Paznaun’ zijn vanaf 1 juni beschikbaar voor testritten. Er zijn 30 verschillende motorpaden, dwars door de Alpen, die door motorrijders getrotseerd kunnen worden. Andreas Steibl van Toerisme Paznaun is trots op de positieve feedback van het ‘High Bike Testcentrum’: ‘Sinds de opening zijn er bijna 15.000 ritten gemaakt en hebben honderden mensen hun droommotor gevonden bij ons in Ischgl’.

Motortesten in het ‘High-Bike Testcentrum Paznaun
De motoren in het High- Bike testcentrum’ worden behandeld met de producten van Motorex zodat ze gesmeerd lopen tijdens de testritten. De banden zijn van Metzler of Pirelli, de motoren worden dus in topconditie aangeleverd voor de rit. De testmotoren kunnen dagelijks tussen 8:00 en 10:30 uur worden opgehaald en moeten tussen 16:30 en 19:00 weer terug zijn bij het testcentrum. Op aanvraag wordt er navigatie geïnstalleerd op geselecteerde voertuigen. Er zijn 14 verschillende routes ingesteld door Tirol, Bavaria, Voralberg en Zuid-Tirol, geprinte kaarten zijn ook beschikbaar. De huurprijs van een motor bedraagt, exclusief gas, tussen de €100 en €120, op vertoon van de ‘Silvretta All-Inclusive Pas’ is de prijs tussen de €80 en de €100. Bij het testcentrum zijn ook Rukka-pakken (vrouw en man), de nieuwste Schuberth helmen en Daytona laarzen te huur voor een kleine toeslag.

40 motoren uit 2019
Deze zomer staan er circa 40 nieuwe modellen van de merken: BMW, KTM, Triumph, Yamaha en Aprilia klaar om getest te worden. BMW komt met haar nieuwe 1250 Boxer modellen en het off-road/ lange afstandsmodel, de R1250. KTM maakt de gehele collectie van on-road motoren beschikbaar voor testritten, inclusief de 1290 Super Duke R met een krachtige V2 motor, de gloednieuwe Adventure 790 en de 690 Duke met een extreem krachtige eencilindermotor. Triumph heeft haar collectie van 2019 uitgebreid, vooral het segment van de Modern-Classic- Bikes is vertegenwoordigd. De nieuwe, krachtigere modellen (o.a. de Street Twin, de Street Scrammbler en de Speed Twin) zijn ook beschikbaar voor testritten. Aprilia is biedt de nieuwe Tuano V4 100 Factory SAS (Semi-Active-Suspention) en de Shiver 900 aan.

Ischgl event tip: de hoogste motorbike meeting van Oostenrijk
Van 26 tot 28 juli 2019 vindt voor het vijfde jaar op rij de ‘Top of the Mountain Biker Summit’ plaats. Of je nou een motorbikesporter, een Harley-cruiser of een amateur bent, iedereen is welkom tijdens deze hoogste motorbike meeting in Oostenrijk. Het ontmoetingspunt is de Biker-Village op de Silvretta parkeerplaats in Ischgl. De hoogtepunten tijdens dit event zijn de adembenemende stunt shows van professionals Julien Welsch en Sarah Lezito en de spannende show van Danny Varanne in zijn ‘Globe of Death’. Er zijn life shows door DJ- In Style en de band Milestone. Mis de traditionele bergbeklimming op zaterdag 27 juli niet, honderden motorrijders beklimmen dan de Idalp (2.320 hoogtemeters) met een biker bbq als afsluiter. Tijdens deze rit is de weg volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Deelnemers worden tijdens het evenement culinair verrast door de award-winnende chef Martin Sieber. Tot slot vinden er coaching sessies en begeleide tochten door de Alpen plaats.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief