Skip to main content

Harley-Davidson opent bestelsysteem elektrische LiveWire

Harley-Davidson heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese pre-order periode voor de gloednieuwe, volledig elektrische LiveWire nu geopend is. Geïnteresseerde klanten vinden op de Harley-Davidson-website hun dichtstbijzijnde officiële LiveWire dealer en kunnen daar een pre-order aanbetaling doen. Alleen de dealers die aangewezen zijn als officiële Harley-Davidson LiveWire verkopers kunnen een pre-order voor de eerste Europese uitlevering vastleggen. Eerste leveringen worden verwacht in het najaar van 2019. 

“We zijn heel blij dat we de pre-orders voor LiveWire kunnen openen”, vertelt International Marketing Director Steve Lambert “Er is ongekend veel interesse in deze motorfiets en veel mensen willen bij de eerste lichting zitten die er eentje kan rijden. We zien ernaar uit deze geluksvogels in het najaar hun nieuwe LiveWire te leveren. LiveWire is niet alleen voor ons bedrijf een waanzinnig spannend en opwindend product, het is geweldige rijervaring. We hebben vertrouwen in zijn toekomst en hoe hij zal bijdragen aan het ontwikkelen van de markt voor elektrische tweewielers.”

De LiveWire representeert de toekomst van Harley-Davidson, waarin high-performance elektrische aandrijving, opwindend design en mobiele verbondenheid centraal staan. De H-D Revelation aandrijflijn van de LiveWire levert extreem vermogen in een naadloze rush, terwijl de rijder zich dankzij de eenvoudige bediening volledig kan focussen op de volledig nieuwe en zeer opwindende rijervaring. LiveWire accelereert van 0-100 km/u in 3,0 seconden en van 100-130 km/u in 1,9 seconden. De hoogspannings-batterij biedt 225 km bereik in de stad, of 142 km gecombineerd, gemeten volgens de MIC City en MIC Combined gebruikscycli bij 110 km/u.

De dynamische capaciteiten van de LiveWire zijn gemaximaliseerd met een chassis dat ontworpen is met het oog op wendbare, lichtvoetige handling in een stadse rijomgeving, en een opwindende rijervaring in het snellere bochtenwerk. Premium high-performance Showa voor- en achtervering is gekoppeld aan een extreem stijf, lichtgewicht gegoten aluminium frame, voor precieze, responsieve handling in iedere situatie. Brembo Monoblock remklauwen aan de voorzijde zorgen voor optimale controle en geven een fris, helder gevoel voor vertrouwenwekkende remprestaties.

De dynamische rijeigenschappen van LiveWire worden afgemaakt door een Electronic Chassis Control (ECC) systeem, dat gebruikmaakt van bochten-verbeterd ABS, een Traction Control Systeem (TCS) en een Drag-Torque Slip Control Systeem (DSCS) om zowel remvermogen als motorkoppel te monitoren en aan te sturen. Dit biedt de rijder controle en een uitgebalanceerde voertuigperformance in een breed scala aan rijomstandigheden. Het systeem is volledig elektronisch en gebruikt de laatste zes-as inertial measurement unit (IMU) en ABS sensor technologie. De verschillende functies van ECC werken samen om de rijder meer vertrouwen en controle te geven in moeilijke omstandigheden.

LiveWire’s batterij is op te laden via verschillende oplaadopties. Een on-board Level 1 oplader plug je zo in een standaard 120 volt stopcontact, via de kabel die onder het zadel weggewerkt zit. Level 1 bereik per uur is 21 km per uur oplaadtijd. Verwacht wordt dat LiveWire met Level 1 opladen binnen een nacht volledig op te laden is. Daarnaast kan een Level 3, of DC Fast Charge (DCFC) oplader gebruikt worden via een SAE J1772 connector (CCS2 – IEC type 2 oplaadconnector in Europese en sommige andere internationale markten). Alle Harley-Davidson dealers die de LiveWire verkopen, hebben een openbaar DCFC oplaadstation. Level 3 bereik per uur is 307 km voor ieder uur oplaadtijd. Dat betekent 0-80% DC Fast Charge in 40 minuten en 0-100% DC Fast Charge in 60 minuten.

De LiveWire is voorzien van H-D Connect service. Dat is technologie waarmee de eigenaar zich via de smartphone en de laatste versie van de Harley-Davidson app mobiel kan verbinden met zijn of haar LiveWire. Met H-D Connect kunnen rijders op afstand verbinding maken met de motorfiets om belangrijke informatie over de machine te bekijken. Het geeft gemoedsrust, omdat de veiligheid van de machine gemonitord kan worden en het systeem een melding geeft als de machine beweegt, omvalt, of gestolen wordt.

Voorop lopen in het elektrificeren van het motorrijden is onderdeel van Harley-Davidsons alomvattende More Roads strategie, die zich focust op nieuwe producten, bredere toegang tot het merk en sterkere dealers. LiveWire is een van de vele nieuwe elektrische voertuigen die ontwikkeld zijn om nieuwe markten en nieuwe categorieën aan te boren en wereldwijd te bouwen aan de volgende generatie rijders.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws