Skip to main content

Harley-Davidson MotorClothes PPE voldoet aan CE normering

Per 21 april 2018 dient alle motorkleding die gemaakt is om bescherming te bieden (behalve helmen) getest te worden als Personal Protective Equipment (PPE) volgens de Europese Richtlijn (EU) 2016/425. Deze PPE kledingstukken worden gelabeld met een CE-teken, wat bewijst dat ze getest en goedgekeurd zijn. Dit CE-label is een EU kwaliteitsstempel. CE staat voor Conformité Européenne, wat vertaald uit het Frans ‘Europese conformiteit’ betekent. Motorkleding heeft verschillende functies. Behalve dat het er goed uit moet zien, dient het de rijder warm, droog, comfortabel en/of zichtbaar te houden. Maar de meeste rijders kopen motorkleding die enige mate van bescherming biedt tegen glij- of impactletsel als het onverhoopt mis zou gaan. 

Al sinds januari 2017 voldoet alle H-D MotorClothes motorkleding aan (of overstijgt het) de strengste CE-voorschriften qua slijtvastheid, scheurbestendigheid en impactbescherming. MotorClothes kleding is volledig CE-goedgekeurd, evenals de impactprotectoren die erin verwerkt zijn. Nadat het product door een onafhankelijke, geaccrediteerde derde partij in een lab getest is, ontvangt het een CE-goedkeuringsstempel en een bijbehorend testcertificaat. Dit certificaat blijft 10 jaar bewaard en geldig. Het ‘biker’ logo – vanaf nu gebruikt door alle motorkledingproducenten in de EU om de CE-certificering te markeren – is direct herkenbaar op het in het kledingstuk genaaide label.

Al 115 jaar zijn Harley-Davidson motoren een uitingsvorm van persoonlijke vrijheid, en voor Genuine MotorClothes geldt dat precies zo. Geconstrueerd voor duurzaamheid en stijl, vinden Genuine MotorClothes hun roots in de rijke Harley-Davidson historie. De collectie is groot en bestaat uit zowel CE-gecertificeerde beschermende motorkleding als niet-CE-gecertificeerde vrijetijdskleding. Al ruim 100 jaar loopt het merk voorop, zowel qua functionaliteit als qua stijl. Rijders die voor Harley-Davidson (motor)kleding kiezen zien er niet alleen op, maar ook naast de motor stijlvol en up-to-date uit. En daar verandert niets aan. De nieuwe Europese richtlijn geldt voor beschermende motorkleding, maar de fundamenten van de MotorClothes collecties blijven onveranderd, met de focus op stijlvolle bescherming op de motor.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws