Skip to main content

Harley-Davidson kondigt evenementen aan voor 2016

Harley-Davidson bikers mogen zich overal ter wereld weer verheugen op een waanzinnig jaar vol Harley-evenementen. Het bedrijf kondigt voor 2016 namelijk diverse rally’s en evenementen aan dichtbij huis of ver weg, er is voldoende keuze. Aankomend jaar zijn er 2 evenementen in Nederland.

Elk Harley-Davidson evenement heeft zijn eigen karakter, waardoor bezoekers overal een onderscheidende en unieke ervaring kunnen verwachten, en dus een goede reden om er naartoe te rijden. Op alle evenementen zijn onder andere live muziek, bike shows, demorides, parades, ruimte voor dealers- en handelaars, en ride-outs te vinden – en uiteraard duizenden collega-Harley-rijders.

Het evenementenseizoen gaat van start in Grimaud, en wel in het chique Rivièra Villages-resort aan de Golfe de Saint-Tropez. Tussen 28 april en 1 mei vindt daar voor de tiende keer het jaarlijkse Harley-Davidson Euro Festival plaats. Er heerst een chique, relaxte sfeer tijdens dit grote, populaire evenement aan het strand. In 2015 namen meer dan vijftienduizend Harley-fans deel en dit jaar wordt verwacht dat er nog veel meer bikers komen genieten van de sfeer, luisteren naar heerlijke muziek op de beach stage en chillen bij de vele restaurants, clubs en bars in de regio. De verkoop van de tickets voor het Euro Festival is gestart.

 

Het laatste weekend in mei vindt de 15e Benelux H.O.G. Rally plaats in de prachtig in de duinen gelegen Zuid-Hollandse badplaats Rockanje. Deze jaarlijkse rally wordt ditmaal georganiseerd door het World Port Chapter (gelieerd aan authorized dealer Harley-Davidson Rotterdam) in samen werking met H.O.G. Benelux. De exacte locatie van het rallyterrein is Molecaten Vakantiepark Camping Rondeweibos waar van 27 t/m 29 mei vele activiteiten, mooie routes in de omgeving en spetterend entertainment verwacht mag worden. Kijk op beneluxhogrally.com voor meer informatie en inschrijving voor het weekend met thema “If it ain’t Dutch, it ain’t much!”.

Voor veel Harley bikers is het hoogtepunt de European H.O.G. Rally, die elk jaar op een andere locatie plaatsvindt. Voor de 25e editie in 2016, van 16 tot en met 19 juni, is gekozen voor het prachtige Sloveense beach resort in Portorož. Nog nooit eerder is hier zo’n groot Harley-Davidson-evenement georganiseerd – dit jaar worden meer dan tienduizend bikers verwacht. Het evenement is open toegankelijk en gratis. Meer informatie vind je op hogeuropegallery.com/european-hog-rally/.

Het traditionele Europese afsluitingsevenement van het seizoen vindt ook dit jaar weer plaats in Oostenrijk. Het kleine bergdorpje aan het meer, Faak am See, host voor de tweede keer Europa’s grootste gratis bikerfestival: European Bike Week. Van 6 tot 11 september verandert de provincie Karinthië door meer dan 120.000 bikers uit Europa en omstreken in een gigantisch Harley-Davidson festival. Er is voor ieder wat wils in de vorm van entertainment, evenementen en activiteiten. Dit alles in een adembenemende omgeving en de meest fantastische wegen ter wereld.

In de Benelux wordt het motorseizoen op eigen wijze afgesloten. Voor het eerst vindt er in 2016 een End of Season Rally plaats in het gezellige en toeristische Zuid-Limburgse plaatsje Valkenburg aan de Geul. Van 23 t/m 25 september wordt daar door het Limburg Chapter Netherlands (gelieerd aan authorized dealer Dutch Hills Harley-Davidson) samen met H.O.G. Benelux een prachtig weekend georganiseerd bovenop de Cauberg. Op het programma staan prachtige routes door het Limburgse heuvelland, een feestavond bij Holland Casino, een vlaaienproeverij en een comfortabel verblijf bij Landal Kasteeldomein De Cauberg of een van de vele andere accommodaties. Meer informatie vind je op endofseasonrally.com.

Naast deze drie grote Europese en twee Benelux evenementen bevat de Harley-Davidson-kalender voor 2016 een groot aantal evenementen in andere regio’s, waaronder de Africa Bike Week in Margate, Zuid-Afrika, in april; de H.O.G. Middle East & North Africa Rally in december; de populaire ‘Harley Days’ evenementen in Hamburg, Noorwegen en Sint-Petersburg; en andere grote evenementen in landen als Bulgarije, Finland, Ierland, Polen en Bahrein. Kijk op de evenementenkalender op harley-davidson.com/events voor meer informatie over alle evenementen.

“2016 wordt weer een geweldig jaar voor de evenementen van Harley-Davidson. Sterker nog: dit wordt ons beste jaar ooit”, zegt Trevor Barton, European Consumer Experience Manager van Harley-Davidson Europe. “Vorig jaar kwam een record aantal bezoekers af op het Euro Festival en de European Bike Week. Met het voor iedereen toegankelijke en gratis European H.O.G. Rally-event kunnen we 2016 nu al het beste evenementen seizoen van Harley-Davidson noemen.”

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws