Skip to main content

Harley-Davidson Athena wint Battle of the Kings competitie 2016

In de 2016-editie van de Battle of the Kings is Harley-Davidson Athene gekroond tot Custom King. Uit twaalf finalisten werd door een jury van experts de inzending van Paschalis Tsalamagkas en Yannis Kourougiaouris gekozen als winnaar. Inspiratie voor de custom komt van Nyx, de oude Griekse godin van de nacht.

Het team van Harley-Davidson Athene wilde een caféracer bouwen, geïnspireerd op de oude Griekse godin van de nacht; een schimmige figuur vol kracht en schoonheid. Van achteren gezien lijkt de bike op een slang en van voren op een panter, twee gevaarlijke nachtdieren. De hoogglans zwarte afwerking met hints van zilver flake refereert aan een sterrenhemel. 211 dealers uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) streden mee om de titel van beste custom bouwer. De uitdaging in de Battle of the Kings 2016 was het customizen van een gloednieuwe Sportster® Iron 883™.

De wedstrijd verliep in twee delen. Eerst was er een nationale competitie, waarbij het publiek mocht stemmen. Maar liefst 65.000 fans gaven hun stem, wat in iedere markt de nationale Custom King opleverde. Vervolgens streden al deze nationale winnaars tegen elkaar tijdens de grote finale op het Wheels & Waves custom lifestyle festival in Biarritz, Frankrijk. De jury in Biarritz bestond uit Gary Inman (Sideburn Magazine), Thor Drake (See See Motorcycles), Fabrice Roux (Moto Heroes Magazine), David Borras (El Solitario), Jerome Alle (Southsiders Motorcycle Club) en Michael Spaeth (Consumer Segment Lead Outreach bij Harley-Davidson Motor Company).

De iconische Sportster-familie is al sinds 1957 een Amerikaans icoon. Het is een van de populairste Harley-Davidson modellijnen in de new wave custom scene. Net als zijn voorgangers is ook de nieuwe Iron 883 een perfect blank canvas voor het Harley-Davidson dealernetwerk om haar customization skills op te demonstreren.

Paschalis Tsalamagkas van Harley-Davidson Athene vertelt: “Toen we besloten mee te doen hadden we nooit durven dromen dat we zo ver zouden komen. Het is een eer om tot Custom King 2016 gekroond te worden en ik wil het team in Griekenland en iedereen die betrokken is geweest bij dit project heel erg bedanken.”

“Het was fantastisch om te zien hoe onze dealers de lat dit jaar weer hoger legden, en ik kan wel zeggen dat we echt versteld staan van de creativiteit en de waanzinnige details die de deelnemende teams in de bikes gestoken hebben,” vertelt Mike Johnstone, Director of Marketing Operations van Harley-Davidson EMEA. “Voortbouwend op het succes van de Battle of the Kings 2015, hebben er dit jaar maar liefst 65.000 fans gestemd en hebben we 211 inzendingen gekregen van dealers uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De kwaliteit van de twaalf finalisten was uitzonderlijk hoog. De jury heeft uiteindelijk de inzending van H-D Athene beloond voor het geweldige verhaal achter de bike en het waanzinnige oog voor detail dat in de bike verwerkt is. We zijn blij dat we de winnaar van de Battle of the Kings op Wheels & Waves bekend mochten maken. Al 113 jaar loopt Harley-Davidson voorop in customization en dit festival is de perfecte plek om die rijke historie te presenteren, hand in hand met de beste en meest veelbelovende bouwers van dit moment,” aldus Johnstone.

Ontwikkeld om de individuele expressie van de eigenaar te faciliteren, is de Iron 883 een van de populairste Harley-Davidson Sportster-modellen. De nieuwe Iron 883 wordt aangedreven door het 883cc Evolution V-Twin motorblok, getuned om bij ieder stoplicht snoeihard uit de startblokken te komen. Geïnspireerd op garage-built bobbers van vroeger en nu, heeft de Iron 883 bewust een paar scherpe randjes – zonder ook maar het minste beetje in te leveren op de klassieke Harley-Davidson waarden van individualiteit, rebelsheid en vrijheid. Dark Custom is de donkere kant van Harley-Davidson: gestript, met een authentieke, retro-geïnspireerde rauwheid. Dark Custom bikes hebben een matzwarte of volledig zwarte afwerking, vintage elementen en een toegankelijk prijspeil, wat ze aantrekkelijk maakt voor een nieuwe groep Harley-rijders.

 


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws