Guy Martin rijdt bij Bikers Classics 2017

Sinds de eerste editie in 2003, hebben de Bikers’Classics steeds meer overzeese interesse gekregen, tot op het punt dat de Engelsen de trouwste buitenlandse bezoekers van het evenement kunnen genoemd worden. Deze indrukwekkende en sympathieke delegatie wordt vaak meegetrokken door één of andere sterpiloot. In 2016 was het John McGuiness die de Britse kleuren vertegenwoordigde. Voor de 15e editie is het een andere Tourist Trophy vedette die deel zal uitmaken van deze uitzonderlijke race: Guy Martin! 

Guy Martin is een heuse ster in Engeland en geniet heel wat aanzien. Hij is vrachtwagenmecanicien van beroep en kan reeds lang genieten van heel wat media aandacht. Die heeft hij te danken aan zijn iets of wat bijzondere stijl, waardoor hij ook het hoofdpersonage was in de documentaire “Tourist Trophy : Closter to the edge”. Bij zijn eerste deelname aan de TT in 2004 brak Guy Martin het record van de newcomers met een gemiddelde rondesnelheid van 196,5 km/u. Nadien sloeg hij er echter niet meer in om te winnen, maar toch haalde hij het meeste aantal podia (15) zonder overwinningen… 

Dit jaar had hij opnieuw pech tijdens de TT (valpartij en mechanisch probleem), maar Guy Martin zal van de Bikers’Classics profiteren om zijn ideeën te verzetten en opnieuw het plezier te ontdekken van het rijden met authentieke machines. Hij zal meedoen aan de endurance race van de European Classic Series met een GSX1100 Katana uit 1982 van het officiële Suzuki Team. Hij neemt ook deel aan de GP parade op een Suzuki RGV 500 van Kevin Schwantz uit 1994. Het wordt dus de moeite om er bij te zijn op 30 juni en 1 en 2 juli 2017 op Spa-Francorchamps.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief