Gamma Racing day 2011

Tienduizenden liefhebbers van gemotoriseerde sporten maakten zondag de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen live mee. Volle tribunes, maar ook een paar duizend mensen in de paddock, zorgden voor een geweldige sfeer bij het evenement dat nagenoeg de gehele dag onder mooie weersomstandigheden plaats vond. In een tot de nok gevuld wedstrijd- en demoprogramma van autosport, motorsport en superkarting speelden voor het eerst ook elektrische racers en andere innovatieve voertuigen een hoofdrol. Daarbij waren de race in ’s werelds eerste elektrische motorracekampioenschap TTXGP vanuit de door EV-Box ingerichte ‘electric pit lane’ en de demonstratie met de Superbus van professor doctor Wubbo Ockels enorme trekpleisters. Ook de electric Dakar buggy van Tim Coronel kreeg de handen van de 59.000 toeschouwers op elkaar in het pauzeprogramma. Dat er nog steeds niets gaat boven het geluid van een 750 Pk V12 volbloed formulebolide bewees Superleague Formula coureur Robert Doornbos die daarna met Tim Coronel en de 125cc en Moto2 Grand Prix coureurs Jasper Iwema en Michael van der Mark tot in de late uurtjes nog handtekeningen mocht uitdelen op het Pioneer Paddock podium.

Nog nooit zoveel motorsport De motorsport kwam ruimschoots aan bod op deze GAMMA Racing Day met maar liefst vijf klassen, meer dan ooit in het traditioneel gecombineerde  Bijzonder was de wedstrijd in TTXGP, the eGrandPrix.. Duizenden ogen waren daarbij gericht op de Nederlandse Grand Prix-coureur Jasper Iwema die als gast meereed. Een waardevolle ervaring voor de jeugdige Drent, die met de derde plaats bepaald niet tevreden was. Geen wonder, want vlak voor de finish was de accu van zijn Münch-machine leeg en wist de Chinees HoChi Fung hem van de tweede plek af te houden. De winst ging naar de Duitse rijder Matthias Himmelmann. 

 

Michael_van_der_Mark


Arie Vos, de BMW-rijder in de Dutch Superbike is op weg naar een nieuw Nederlands kampioenschap. De coureur uit Oss greep zijn achtste overwinning van het seizoen en stevent daarmee zonder noemenswaardige problemen op de titel af.

Een waar spektakelstuk zagen de bezoekers bij de Dutch Supersport. Zes rijders streden om de felbegeerde overwinning en waren gebrand om als eerste over de meet te komen voor zoveel publiek. Leon Bovee was uiteindelijk de beste in deze strijd. De Yamaha coureur pakte zo zijn tweede overwinning van het seizoen.

De klasse voor aanstormend talent, de Talent Cup 600, leverde winst op voor Wayne Tessels, die in deze klasse superieur lijkt. Met name bij  deze jonge talenten was de spanning van de gezichten te lezen toen zij zich voor het eerst voor bomvolle tribunes mochten bewijzen.

Eindelijk de zijspannen “We hebben in het verleden vaak gezegd dat de Racing Day een prachtige wedstrijd zou zijn voor de zijspanklasse. Hoewel de klasse toen niet aan de start stond, zijn we altijd wel gaan kijken. Nu mogen we meedoen. Dat is toch geweldig voor zoveel publiek!” Voor Jarno Keppel en bakkenist Freek Dirksen en de rest van de zijspancoureurs bleek de GAMMA Racing Day een prachtig podium om de zijspanklasse aan een breed publiek te presenteren. Voor Bennie Streuer en Kees Endeveld, eerstgenoemde is de zoon van 3-voudige wereldkampioen Egbert Streuer, eindigde de race die meetelde voor het Nederlands kampioenschap in een overwinning en zij zijn daarmee hard op weg om hun Nederlandse titel dit seizoen te prolongeren.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief