Ferry Brouwer gastspreker Vriendendag TT Circuit

Voor de negende dag voor Vrienden van het TT Circuit Assen, zaterdag 23 september, heeft de organisatie een bijzonder motorsportman uitgenodigd: Ferry Brouwer.
Ferry Brouwer heeft bekendheid verworven als monteur van motorlegendes als Phil Read en Jarno Saarinen en werkte zich later op als succesvol internationaal zakenman die de crème de la crème van de auto- en motorsport van helmen voorzag. Brouwer maakte het Japanse helmenmerk Arai groot en succesvol, mede door bekende coureurs als Freddie Spencer, Joey Dunlop, Nigel Mansell en Giacomo Agostini deze helmen te laten dragen.

Tijdens de Vriendendag, opgezet door de Commissie Activiteiten van de Stichting Vrienden TT Circuit Assen, zal Brouwer zijn levensverhaal uit de doeken doen. Ook bestaat de mogelijkheid het boek over Brouwer “DAT JONG. Wat er terecht kwam van Ferry Brouwer”, van de hand van Natascha Kayser aan te schaffen.
Brouwer is niet de enige gastspreker. Maikel Verkade, deelnemer aan de zwaarste rally ter wereld DAKAR, komt eveneens naar het TT Circuit voor de Vriendendag en zal zijn belevenissen voor het voetlicht brengen.
Over de techniek in de wegrace Grand Prix komt Peter Bom uitleg geven. Hij is gespecialiseerd in het analyseren van data van racemotoren. Bom is bij verschillende Grand Prix wegraceteams betrokken als data-analist.

De organisatie VriendenTT is nadrukkelijk begaan met het wel en wee van het TT Circuit Assen en vaste gast op de Vriendendag is de directeur van TT Circuit Assen. Peter Oosterbaan belicht de ontwikkelingen van een rond het circuit.
Bezoekers van de Vriendendag kunnen op zaterdag 23 september een kijkje nemen achter de schermen bij het motorwegraceteam van Quentin Koers en bij de autoraceteams van Boertien en Racing Westerbork, beide zijn actief bij de Autosport Competitie Noord Nederland, ACNN.
In de middaguren zijn er rondleidingen door de gebouwen van het TT Circuit, is er een bustoer over het TT Circuit en wordt een veiling gehouden voor Riders for Health. De vriendendag wordt medemogelijk gemaakt door het TT Circuit Assen en CRT Holland, die op dezelfde dag races op het TT Circuit heeft. Vrienden van het TT Circuit kunnen deze dag gratis bezoek en zich via de website www.vriendentt.nl aanmelden.

De Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen is opgericht in 2008 en stelt zich ten doel de belangen van de gebruikers en vrienden van het circuit te behartigen. Zij fungeert daarbij als ambassadeur voor het circuit, zij het geheel onafhankelijk van de Stichting Circuit van Drenthe, en vormt een platform c.q. spreekbuis voor de gebruikers en de talrijke aanhangers van het circuit, die als vriend of sponsor hun steun willen betuigen. De Stichting telt momenteel 13.000 Vrienden.

Hockenheim 1973 Yamaha Fabrieksteam met Ferry, monteur van Jarno Saarinen


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief