Skip to main content

Electric Motorcross Park opent december 2018 in Hoofddorp

Op het PARK21 in Hoofddorp komt een electric motorcross park. Bij motorcrossen denken de meeste mensen aan herrie en overlast. Voor andere mensen is het een ultieme hobby waar zij al hun energie in kwijt kunnen. Het Electric Motorcross Park is een motorcross baan waar de motorsport op een milieuvriendelijke manier beoefend kan worden. Hier kan de sport uitgeoefend worden door jong en oud, zonder (geluids-) overlast te veroorzaken. Vanaf 22 december 2018 kan jong en oud al gaan crossen op de baan. De officiële grootse opening van het motorcross park vindt plaats in het voorjaar 2019. Voor de financiering van de baanaanleg, de aankoop van elektrische motoren en overige benodigde zaken heeft oprichter Eric van Leeuwen bewust gekozen voor crowdfunding. De funding heeft plaatsgevonden via Collin Crowfund. 

Duurzaam motorcrossen 
Oprichter Eric van Leeuwen is al 30 jaar een enthousiaste motorcrosser. ‘We merken dat het steeds moeilijker wordt om deze sport in Nederland te beoefenen. Er zijn steeds minder plekken waar het is toegestaan en ook de openingstijden worden steeds beperkter. Hier lopen heel veel mensen tegenaan die deze sport willen beoefenen’, licht Eric toe. Van Leeuwen is op zoek gegaan naar een duurzaam alternatief en heeft dit gevonden, mede door de opkomst van elektrische motoren. Zo is het idee voor een elektrisch motorcrosspark ontstaan. Hij heeft zorgvuldig zijn plannen ontwikkeld en uitgewerkt. Deze plannen zijn enthousiast ontvangen bij diverse partijen zoals onder andere de gemeente Haarlemmermeer en fabrikant KTM. Ook de nationale motorbond K.N.M.V. volgt het initiatief met belangstelling. 

Binnen het motorcrosspark worden drie verschillende banen aangelegd, een kindercircuit, beginners en gevorderden en een pro-circuit. De baan voor kinderen van 6 tot 12 jaar is met aangepaste springbulten, slingers en kombochten. Deze baan kruist geen andere baan. Het is een heel veilig circuit. Voor de beginners en gevorderden vanaf 12 jaar is er een uitdagend parcours gebouwd. Het pro-circuit is voor de getrainde motorcrossers. Een uitdagende baan met steile table-tops, korte hobbels, dubbele schans en kombochten. Er worden diverse motoren ingezet van de merken Kuberg, Quantya en KTM Freeride motoren.

Onderdeel van Masterplan PARK21
Electric Motorcross Park wordt aangelegd aan de Nieuwe Molenaarslaan 10B (en gelegen aan het Van der Meulenpad) te Hoofddorp binnen het recreatiegebied Masterplan PARK21. Dit gebied, strategisch gelegen in de Randstad, meet ruim 1.000 hectare. Het geheel wordt een metropolitaans park, bedoeld voor intensief en veelzijdig gebruik, voor vertier en vermaak, rust en ontspanning. Het unieke Electric Motorcross Park past perfect in het totaalconcept. 

Succesvolle crowdfund campagne
Oprichter Eric van Leeuwen heeft bewust gekozen om de financiering via crowdfunding te verkrijgen. Voor de baanaanleg, de aankoop van elektrische motoren en overige benodigde zaken heeft hij via een succesvolle crowdfundcampagne zijn financiering verkregen. De lening aanvraag van € 100.000 is spoedig volgeschreven door 119 investeerders. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws