Egbert Streuer Ambassadeur Stichting Vrienden TT Circuit

Met luid applaus bekrachtigden zaterdag de talrijke bezoekers van de Vriendendag van de Stichting Vrienden TT Circuit de benoeming van Egbert Streuer als ambassadeur van de Stichting. De drievoudig zijspanwereldkampioen gaat zich inzetten voor de driewielersport, ook op het TT Circuit. Streuer was samen met onder meer teameigenaar Roelof Waninge en mede-ambassadeur Jasper Iwema op het TT Circuit aanwezig als gast, waar ze werden geïnterviewd door Evert ten Napel.

Streuer is één van Nederlands meest succesvolle motorcoureurs. De 58-jarige inwoner van Grolloo werd samen met bakkenist Bernard Schnieders wereldkampioen zijspannen in 1984, 1985 en 1986. Hij won ook twee keer de TT van Assen, in 1987 en 1991. Mister TT Jaap Timmer roemde de bijdrage die Streuer aan de Nederlandse motorsport heeft geleverd: ‘Egbert is werkelijk een icoon!’ Streuer was zaterdag aanwezig bij de vierde editie van de Vriendendag van de Stichting Vrienden TT Vrienden Assen, die zich inzet als platform voor de fans en voor een positieve beeldvorming rond het TT Circuit. De bijna 300 aanwezige bezoekers luisterden aandachtig naar de visie van Streuer op de zijspansport, waarin momenteel zoon Bennie furore maakt. Hij ziet de klasse graag terugkeren in het TT-programma.

TT Vriendendag: Nieuws uit de GP’s

Veel belangstelling was er ook voor Jasper Iwema, die enkele dagen eerder brak met zijn Tsjechische Moto3-team. De rijder had geen vertrouwen meer in een professionele werkomgeving, zo vertelde hij zijn. De piloot uit Hooghalen voert nu gesprekken met enkele teams voor 2013. Een invalbeurt bij de laatste races van 2012 sluit Iwema niet uit.

De Drentse Moto3-teambaas Roelof Waninge kon op de Vriendendag eveneens rekenen op een warm onthaal. Zijn RW Racing team had in Aragon met de Spaanse rijder Luis Salom de tweede zege van het seizoen behaald. Salom staat nu tweede in het kampioenschap. Ondanks een grote achterstand op WK-leider Sandro Cortese is de titel volgens Waninge nog altijd mogelijk: “want motorsport blijft nu eenmaal motorsport”

Op naar 5000 vrienden!

Baggelhuizen bewoner Bert Middelkamp kreeg veel bijval van het publiek, waaronder velen afkomstig uit die wijk, met zijn initiatief om elke nieuwe inwoner van deze wijk lid te maken van de Stichting. “Ze hebben er recht op Vriend van het Circuit te kunnen worden, zo komen we sneller aan 5000 vrienden!”

Toegangsprijzen TT zijn niet zo hoog

Uit een presentatie van Jaap Timmer bleek dat de omstreden ticketprijzen van de TT erg meevallen. De TT is zelfs één van de goedkoopste races op de Grand Prix-kalender: bij de staanplaatsen tweede achter Estoril en bij de tribuneplaatsen derde achter Estoril en Valencia, op grote afstand van de duurste GP’s, zoals Brno, Mugello en San Marino.

Gevarieerd programma

Na de opening door voorzitter Pieter Hofstra en een optreden van de jonge Quintin Koers op een minibike, sprak TV ster Evert ten Napel ook met Rutger Belt van Ten Kate Racing over het opleiden van jong talent en met Casper Ferwerda (MotoPaddock.nl) over de laatste MotoGP-ontwikkelingen. Autocoureur Bert van der Zweerde vertelde dat het TT Circuit niet alleen een uitdaging vormt voor tweewielers. Van der Zweerde, die 24-uursraces heeft gereden in Dubai en Barcelona, rekent de Drentse renbaan tot een van de beste circuits ter wereld.

De dag begon verder met enkele boeiende presentaties. Peter Oosterbaan (directeur TT Circuit) ging in op de geschiedenis en de organisatie van de TT. Leo Fransen (directeur Innovam) behandelde het ‘TT Institute’, het opleidingscentrum voor technische studies in Noord-Nederland. De goede relatie tussen het bedrijfsleven en het circuit werd toegelicht door Gerard Lenstra van de NOM. Tijdens de veiling ten bate van Riders for Health bracht commentator Diederick de Vries diverse souvenirs aan de man, waaronder een Amerikaanse vlag met handtekeningen van alle GP-coureurs.

De TT-vrienden kregen ’s middags een bustour over het circuit, gelardeerd met vele anekdotes uit de rijke TT-geschiedenis. Ook waren er rondleidingen door de gebouwen van het circuit en werd een motorraceteam en een autoraceteam bezocht. Op de Junior Track was er een spectaculaire demonstratie met pocketbikes. Ondertussen vonden op het circuit trainingen plaats voor de Race of the Champions.

De Stichting Vrienden TT Circuit behartigt de belangen van bezoekers, gebruikers en liefhebbers van het TT Circuit Assen. U kunt zich geheel kosteloos aansluiten als ‘Vriend’ via www.vriendentt.nl.

Egbert_Streuer_Jaap_Timmer

Bron en foto: Stichting vrienden TT circuit


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief