Skip to main content

ECE 22.06 keurmerk voor motorhelmen: innovatie en veiligheid voorop

Voor motorrijders is het dragen van een kwalitatieve motorhelm een niet te onderschatten aspect van veiligheid. Het is dan ook goed nieuws dat er een nieuwe standaard is geïntroduceerd door de Europese Commissie voor motorhelmen, genaamd ECE 22.06. Deze nieuwe norm belooft niet alleen verbeterde veiligheid, maar ook meer innovatie en comfort voor motorrijders wereldwijd.

Het ECE 22.06 keurmerk legt strenge eisen op aan de fabricage, materialen en prestaties van motorhelmen. Deze eisen zijn ontworpen om de bescherming van motorrijders te verbeteren in verschillende verkeerssituaties, van botsingen tot valpartijen. Het keurmerk omvat ook nieuwe testprocedures die een realistischer beeld geven van de bescherming die een motorhelm biedt.

Impactscenario’s

Eén van de belangrijkste aspecten van het ECE 22.06 keurmerk is de introductie van verbeterde testmethoden, waaronder geavanceerde simulaties van verschillende impactscenario’s. Deze simulaties helpen fabrikanten om helmen te ontwerpen die beter bestand zijn tegen de krachten die vrijkomen bij een ongeval. Het doel is om hoofd- en nekletsel bij motorrijders te verminderen, wat van vitaal belang is voor de veiligheid van elke motorrijder.

Comfort en bruikbaarheid

Naast het verbeteren van de veiligheid, richt het ECE 22.06 keurmerk zich ook op het verbeteren van het comfort en de bruikbaarheid van motorhelmen. Fabrikanten worden aangemoedigd om innovatieve ontwerpen te ontwikkelen die zorgen voor een betere ventilatie, pasvorm en aerodynamica. Dit draagt bij aan het comfort van de drager tijdens lange ritten en kan ook de algehele veiligheid en prestaties van de helm verbeteren.

Een ander belangrijk aspect van het ECE 22.06 keurmerk is dat het helpt bij het identificeren van illegale helmen die niet aan de vereiste veiligheidsnormen voldoen. Dit beschermt motorrijders tegen het kopen van inferieure helmen die hun veiligheid in gevaar kunnen brengen. Het is belangrijk voor motorrijders om te investeren in een helm die voldoet aan het ECE 22.06 keurmerk om maximale bescherming te garanderen.

Motor op slot

Naast het dragen van een kwalitatieve motorhelm is het ook belangrijk om je motor correct te beveiligen wanneer deze niet in gebruik is. Een ART slot is een uitstekende keuze om diefstal te voorkomen. ART sloten zijn goedgekeurd door Stichting ART, wat betekent dat ze voldoen aan strenge veiligheidseisen en getest zijn op duurzaamheid. Door je motor te beveiligen met een ART slot, verklein je het risico op diefstal en bescherm je je investering.

Kortom, het nieuwe ECE 22.06 keurmerk voor motorhelmen belooft een positieve stap voorwaarts te zijn in termen van veiligheid, comfort en innovatie voor motorrijders wereldwijd. Door te kiezen voor een helm die voldoet aan deze norm, kunnen motorrijders met vertrouwen de weg op gaan, wetende dat ze goed beschermd zijn tegen de gevaren van het motorrijden.

Bekijk op Helmonline een overzicht van alle ECE 22.06 goedgekeurde helmen.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws