Skip to main content

Dutch Flat Track cup 2022, 6 augustus ronde 3 en 4 in Siddeburen

Flattrack

Op zaterdag 6 augustus organiseert Dutch Flat Track in samenwerking met MSC Siddeburen de 3e en 4e ronde van de Dutch Flat Track Cup. Op deze dag gaan we iets bijzonders doen. We rijden namelijk twee verschillende wedstrijden op twee verschillende lay-outs. De eerste wedstrijd vindt plaats op een ovale baan van 400 meter. De tweede wedstrijd vindt plaats op een TT lay out. Dit betekent dat er ook een rechterbocht én een sprong genomen moet worden. Een mooie uitdaging zonder voorrem! Op zaterdagochtend zijn er vrije trainingen op zowel de oval als de TT lay-out, op zaterdagochtend/middag races op de oval en op zaterdagmiddag/avond de TT-races. Aanmelden voor deelname is mogelijk tot en met zondag 31 juli a.s. via https://www.dutchflattrack.com/nl/shop

Wat is flattrack?
Flattrack is de oudste en meest pure vorm van motorsport. In essentie bestaat flattrack uit zo hard mogelijk rijden op een ovale baan zonder voorrem en met speciale banden die weinig grip bieden. Dit kan in principe met elk type motor. Bij Dutch Flat Track wedstrijden rijden we in verschillende klassen:

Sunday Cup: Deze klasse is speciaal voor Sunday motoren. Deze motoren zijn verkrijgbaar of te huur bij Bertus Folkertsma via www.sunday-motors.nl.

  • Newbie: Deze klasse is alleen voor beginners die kennis willen maken met de sport. Bij deze klasse mag je met bijna elke motor deelnemen en zijn banden met lage noppen ook toegestaan.
  • Rookie: Deze klasse is bestemd voor rijders die na deelname aan de Newbie klasse een volgende stap willen zetten. Vanaf deze klasse zijn flattrack banden of Supermoto regenbanden verplicht.
  • Amateur: De amateurrijders hebben al aardig wat wedstrijdervaring en proberen zich op te werken naar de Pro klasse.
  • Pro: De Pro klasse is voor rijders met veel wedstrijdervaring en die ook verschillende events en kampioenschappen rijden. Hoofdzakelijk rijden ze hierbij met verlaagde 450cc crossmotoren, maar af en toe zie je ook rijders met framers en zelfbouwers.
  • Supermoto: Deze klasse is vooral bedoeld om de supermoto rijders en wegracers bij elkaar in een klasse te laten rijden, waarbij 17 inch supermoto regenbanden verplicht zijn.
  • Thunderbike: Dit is een klasse voor speciaal geprepareerde motoren met 1 of 2 cilinders.
  • Vintage: In deze klasse zijn alleen motoren van voor 1975 toegestaan.

Flattrack is een groeiende sport
In Europa duiken steeds meer kampioenschappen en losstaande events op. Het Europese kampioenschap van de FIM is uitgegroeid tot officieel wereldkampioenschap met een grote deelnemerslijst. In het Verenigd Koninkrijk worden er al langer flattrackwedstrijden georganiseerd. Sinds een paar jaar zijn er ook wedstrijden in onder andere Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Tsjechië. Ook in de wegracerij krijgt de sport steeds meer aandacht, bijvoorbeeld door de activiteiten van de VR46 Riders Academy en de door Valentino Rossi speciaal aangelegde VR46 Ranch. Er zijn veel Spaanse rijders die flattrack als trainingsmogelijkheid gebruiken. Er ontstaan steeds meer Flat Track Schools in Europa waar je de sport kunt leren. Zo ook in Nederland waar de Flat Track Academy op diverse banen Flat Track Schools organiseert. Meer informatie hierover is te vinden via https://www.flattrackacademy.com

Meer weten?
Wil je meer weten over flattrack? Neem dan een kijkje op onze website www.dutchflattrack.com of stuur ons een mail via bestuur@dutchflattrack.com

Foto: Mark Meijering


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws