Ducati verkoopt meer dan ooit in derde kwartaal 2021

Een extreem positief derde kwartaal is afgesloten voor Ducati met 49.693 motorfietsen afgeleverd aan liefhebbers over de hele wereld. Aan het einde van de eerste negen maanden van 2021 heeft het bedrijf al de verkoopvolumes overtroffen die in heel 2020 zijn behaald (jaartotaal 2020: 48.042). Het derde kwartaal (Q3) van 2021 wordt bevestigd als het beste in de geschiedenis van Ducati, met een groei van +3% ten opzichte van dezelfde periode in 2020 en +25% ten opzichte van 2019. Eind september blijft de grootste markt voor afgeleverde motorfietsen die van Italië (7.954), gevolgd door de Verenigde Staten (7.475) en Duitsland (5.627). In Nederland verkocht Ducati in het derde kwartaal 151 motoren, ook ruim meer dan de 128 in Q3 van vorig jaar. 

Francesco Milicia, Ducati VP Global Sales and After Sales: ” Ducati heeft de eerste negen maanden van het jaar afgesloten met verkoopvolumes die nu al hoger zijn dan het volledige jaar 2020, zowel voor de motorfietsen als voor de after-sales producten zoals kleding, accessoires en onderdelen. De groei die we doormaken is geheel verspreid over alle belangrijke markten waar Ducati aanwezig is en strekt zich uit over alle productfamilies. Wij zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten: de community van Ducatisti groeit over de hele wereld en de meest invloedrijke tijdschriften in de motorwereld kennen belangrijke prijzen toe aan Ducati motorfietsen. Dit is een bron van trots en voldoening voor ons hier in Borgo Panigale en in alle Ducati dochterondernemingen wereldwijd. Het merk is nu solider en meer gewaardeerd dan ooit en we richten ons nu al op volgend jaar.
In deze weken presenteren we aan het grote publiek de nieuwe producten voor het komende jaar, door middel van de web-serie Ducati World Première 2022″.

Multistrada best verkocht

De waardering voor Ducati motorfietsen wordt bevestigd door het feit dat gedurende het hele jaar alle productfamilies van de fabrikant uit Bologna over de hele linie zijn gegroeid. In het bijzonder zijn de meest geleverde motorfietsen de Multistrada V4, die gedurende 2021 op de eerste plaats is blijven staan, gevolgd door de Ducati Scrambler 800 familie, de Streetfighter V4 en, direct daarna, door de Monster. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief