Ducati Riding Experience 2016 op circuit van Bahrein

Wheels of Arabia en de Ducati Riding Experience presenteren de DRE International. Een uniek evenement van de toonaangevende rijschool, dat voor het eerst zal plaatsvinden op het Bahrein International Circuit. Op 28 en 29 oktober 2016 hebben Ducatisti van over de hele wereld de kans om deel te nemen aan verschillende theorielessen en baansessies. Extra speciaal is het feit dat deze sessies zich zullen afspelen in de nacht, op een volledig verlicht circuit. Tevens zullen de deelnemers tijdens deze baansessies constant ondersteund worden door professionele coureurs en instructeurs. 

Vlieg voor de Ducati Riding Experience naar het Midden-Oosten en neem deel aan één van de drie verschillende cursussen op het circuit van Bahrein. Elke cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte gegeven in een klaslokaal, om vervolgens tegens zonsondergang het circuit op te gaan op onder andere de Ducati 1299 Panigale en de 959 Panigale.

Deelnemers aan de DRE International zullen tijdens deze dagen bijgestaan worden door ervaren coureurs en testrijders. Onder deze instructeurs bevinden zich onder andere Ducati Corse MotoGP testrijder Michele Pirro, wereldkampioen 125cc en 250cc Manuel Poggiali en testrijder Alessandro Valia. Deze unieke kans is enkel beschikbaar voor een beperkt aantal deelnemers. De Ducati Riding Experience is opgebouwd uit 3 verschillende niveau’s, waaruit deelnemers kunnen kiezen. Voor zowel de beginnende als de ervaren rijder is er een uitdagende cursus beschikbaar.

De 3 verschillende cursussen zijn:

Introduction Course:
Deze cursus is speciaal ontworpen voor startende motorrijders en personen zonder motorrijbewijs. Tijdens deze cursus wordt er door de deelnemende cursisten gereden op een Ducati Monster 821 en zullen zij onder begeleiding van de deskundige instructeurs, zich opwerken van beginners tot echte motorrijders. Voor deze training zijn maximaal 8 plekken beschikbaar.

Track Evo Course:
Speciaal voor de motorrijders die meer ervaring willen opdoen met het circuit rijden, is er de Track Evo Course. Rijdend op de 959 Panigale of de 899 Panigale zullen de cursisten leren hun techniek te perfectioneren op elk type ondergrond, snelheid op te bouwen in de bocht en onder verschillende omstandigheden maximaal te accelereren. Er zijn 30 plekken beschikbaar per dag met instructeurs van het kaliber Manuel Poggiali en Dario Marchetti.

The Master Course:
Ideaal voor de motorrijder die zijn circuit- en race ervaring wil optimaliseren. Tijdens deze training leert u uw eigen potentieel, prestaties en consistentie tot in de puntjes te perfectioneren onder leiding van experts uit de race- en testwereld. De cursus zal gegeven worden door Michele Pirro en Alessandro Valia en biedt plaats aan maximaal 6 cursisten per dag. Deze training wordt gegeven op de Ducati 1299 Panigale.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief