Ducati Panigale V4 Bagnaia & Bautista Editions

Ducati viert de dubbele overwinning van de MotoGP en WorldSBK titels door het creëren van twee speciale series Panigale V4 motorfietsen geïnspireerd op de Desmosedici GP en Panigale V4 R van wereldkampioenen Francesco Bagnaia en Alvaro Bautista. De feestelijke motorfietsen werden onthuld tijdens de persconferentie vooruitlopend op “Campioni in Piazza2”, het evenement waarin Ducati deze historische dubbele prestatie viert met haar fans.

2022 is een ongelooflijk jaar geweest voor Ducati. De firma uit Bologna is voor het eerst in haar geschiedenis wereldkampioen in zowel MotoGP als WorldSBK in hetzelfde seizoen. Een droomresultaat dat uitkwam dankzij het uitzonderlijke werk van de ingenieurs, teams en rijders. Een dubbele triomf die Ducati wilde vieren met twee unieke, verzamelbare modellen.

De twee speciale series, gemaakt op basis van de Panigale V4 S, zullen de kleurstellingen van de motoren van Pecco Bagnaia #63 en Álvaro Bautista #19 dragen. Elke motorfiets uit de serie wordt uniek door de originele handtekening van de rijder op de tank, die vervolgens wordt beschermd met een laag doorzichtige lak. De twee motorfietsen, geproduceerd in een genummerde en gelimiteerde serie, vieren in hun productienummers het geboortejaar van Ducati. In feite zal elke serie uit slechts 260 stuks bestaan, ter ere van 1926, het jaar waarin het bedrijf uit Bologna werd opgericht.

De Panigale V4 2022 World Champion Replica motoren worden, net als de racemotoren waarop ze zijn geïnspireerd, alleen aangeboden in een eenzitsconfiguratie en worden versterkt door de billet aluminium kroonplaat met lasergravure van de modelnaam en het progressieve nummer . De technische uitrusting omvat een droge STM-EVO SBK-koppeling met negen platen, een Akrapovič straatlegale demper (2 kg lichter dan de standaard Panigale V4), een Brembo-remsysteem met Stylema® R-remklauwen en MCS-hoofdremcilinder met afstandsregeling, verstelbare voetsteunen van Rizoma van billet aluminium en raceplexiglas.

Carbon

Andere technische details die deze speciale motorfietsen kenmerken zijn het hitteschild van het uitlaatspruitstuk achter, de afdekking van de alternator, de voor- en achterspatborden en de luchtkanalen van de voorremmen, allemaal van carbon. Ook de afdekking van de eenzijdige achterbrug is van koolstofvezel, gecombineerd met titanium. De serie gewijd aan Álvaro Bautista #19 is voorzien van de tank van geborsteld aluminium die te vinden is op de meer verfijnde versies van de Panigale V4.

Elke motor wordt geleverd in een verpakkingskist met speciale graphics en wordt geleverd met een certificaat van echtheid, een aangepaste motorhoes en het Ducati Data Analyser+ data-acquisitiesysteem. Wie wil profiteren van de prestaties van deze twee motorfietsen op het circuit, kan de extra meegeleverde accessoires monteren, zoals de carbon fiber open koppelingsdeksel, verwijderingskits voor kentekenplaten en spiegels en de billet aluminium race tankdop.

https://www.ducati.com/nl/nl/bikes/panigale/panigale-special-series


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief