Skip to main content

Ducati Group heeft goed jaar achter de rug

Ducati

De Ducati Group toont constante groei, een totaal van 54.809 Ducati motoren werden wereldwijd geleverd in het jaar 2015. Met dank aan de groeiende omzet werd de 700 miljoen euro overschreden, met een bedrijfsresultaat van 54 miljoen euro en een winstmarge van 7,8%. De financiële cijfers van de Audi Group – waar Ducati deel van uitmaakt – met betrekking tot het boekjaar 2015, werden gepresenteerd op de jaarlijkse persconferentie gehouden in het hoofdkantoor van Audi AG in Ingolstadt.

De leveringen stegen met 21,5%, tot het totaal van 54.809 motorfietsen die werden verkocht, dit is bijna 10.000 meer dan in 2014. In dit recordjaar groeide Ducati nog sneller dan de wereldwijde markt voor motorfietsen en behaalde daardoor een marktaandeel van 5,4% in het segment “zwaarder dan 500 cc”, een stijging van 0,9% ten opzichte van vorig jaar. Met een stijging van 22% ten opzichte van vorig boekjaar (575 miljoen euro), werd een omzet van 702 miljoen gerealiseerd. Aan het einde van het boekjaar 2015, behaalde de Ducati Group een bedrijfsresultaat van 54 miljoen euro. Dit betekent een stijging van 12,5% in vergelijking met de 48 miljoen euro in het voorgaande jaar.

“In het afgelopen boekjaar heeft Ducati de effectiviteit aangetoond van de gevolgde strategie in de afgelopen drie jaar. Namelijk, de strategie op basis van investeringen in de producten, kwaliteit en klanten. Deze groei komt niet alleen tot uiting in volumes, maar door alle belangrijke financiële indicatoren. Dit benadrukt dat het bedrijf solide is en goed voorbereid op toekomstige uitdagingen”, aldus Claudio Domenicali, CEO van Ducati. “Belangrijke financiële cijfers bevestigen de constante groei van Ducati ” voegde de CFO André Stoffels toe. “Wij handhaven ons hoge niveau van investeringen, ook hebben we de positieve netto cashflow aanzienlijk weten te vergroten.”

Het resultaat van 2015 is tevens te danken aan de voortdurende investeringen in nieuwe technologieën en modellen. Deze inspanningen op het gebied van investeringen, hebben mogelijk gemaakt dat Ducati maar liefst negen nieuwe modellen kan presenteren voor het jaar 2016. Bijvoorbeeld de XDiavel, Multistrada 1200 Enduro en Scrambler Sixty2, waarmee Ducati drie nieuwe segmenten heeft betreden, respectievelijk – de “Cruiser”, “Off Road” en “lichter dan 500cc” segmenten. Dankzij deze verdere uitbreiding van het assortiment, kan Ducati vol optimisme en vertrouwen naar de toekomst kijken en er op rekenen dat de groeiende trend zich zal voortzetten.

Het verkoopnetwerk bevat nu meer dan 720 dealers in ruim 90 landen, dit heeft gezorgd voor een toename van de leveringen in alle werelddelen. Noord-Amerika is genoemd als de grootste markt voor Ducati, met 12.136 geleverde motoren (+ 14% in vergelijking met 2014). Daarnaast steeg de verkoop in Italië met 53%, tot een totaal van 6.569 motorfietsen. In de rest van Europa zijn ook verkooprecords behaald, de totale Europese leveringen stegen met 31,2% tot 21.473 eenheden. Hier droeg onder andere Duitsland aan bij met een stijging van 24%, en het Verenigd Koninkrijk met een stijging van 37%. Verder is er een stijgende trend in de Aziatisch-Pacifische markt te zien. Het aantal leveringen van Ducati, was in deze regio goed voor 6502 motorfietsen (+ 12%). Zo werd daarmee de positie in China versterkt, door een stijging van 46%. Momenteel heeft de Ducati Group in totaal 1.541 werknemers, waarvan er 137 zijn aangenomen in de loop van 2015. De verwachting voor 2016 is dat er nog eens 100 werknemers bijkomen.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws